Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
března

Mozart na poště

Piána na ulici

zpět na výpis akcí
 

Zveme vás k vyzvednutí zásilky hudebního zážitku nevšedního druhu pouze do vlastních rukou.

Datum:07. 03. 17
Cena:Zdarma
Čas:20:30 - 22:00
Kategorie: kultura|hudba

Prostor nejslavnější budovy pošty v Jindřišské ulici, která byla dostavěna v druhé půli 19. století, možná znáte z dlouhých chvil stresujícího čekání ve frontě na důchod, či z nákupu známky s panem prezidentem. Tentokrát vás ovšem zveme k vyzvednutí si zásilky hudebního zážitku nevšedního druhu pouze do vlastních rukou.

V úterý 7. března zde po oficiálním uzavření budovy pořádáme ve 20.30 hodin netradiční koncert, který bude zdarma a pro všechny.

Hudební program zahájí Tomáš Jamník - violoncello, který s Miroslavem Sekerou provede Myslivečkovu sonátu A dur pro violoncello a klavír, o které Wolfgang Amadeus Mozart prohlásil, že se musí líbit každému člověku na světě.

Miroslav Sekera vystoupí poté sólově s Mozartovými 9 variacemi D dur na menuet Jean-Pierra Duporta. Krom toho, že Miroslav je výjimečný klavírista, je také znám z Formanova slavného filmu Amadeus, kde ztvárnil čtyřletého Mozarta, který poslepu hraje na cembalo. Miloš Forman slavil nedávno 85. narozeniny a my bychom mu chtěli touto akcí vzdát hold.

Vrcholem večera bude provedení Mozartovy “Pražské symfonie”, kterou, pod vedením dirigenta Tomáše Braunera, provede Symfonický Orchestr Českého rozhlasu. SOČR, který tento rok slaví 90té narozeniny, nabízí svým posluchačům nevšední hudební zážitky ve třech koncertních řadách - klasické, crossoverové a komorní. Pravidelně spolupracuje s hvězdami klasické hudby (Lukáš Vondráček, Adam Plachetka, Christian Lindberg...) ale také s interprety a kapelami napříč žánry (TATA / BOJS, Floex, Aneta Langerová...). 

Akci pořádá spolek Piána na ulici kavárníka Ondřej Kobza, který si celou akci vymyslel a především za pomoci Tomáše Jamníka ji organizuje a bude ji i moderovat. Kobza tak navazuje na své dřívější pořádání koncertů ve veřejném prostoru - např. koncert Six pianos od Steva Reicha na Hlavním nádraží, či jazzového pianisty Michala Šupáka na pontonu uprostřed Vltavy u Karlova mostu.

Violoncellista Tomáš Jamník se svým projektem Vážný zájem zahajuje touto akcí novou kampaň směřující k dubnovému měsíci domácích koncertů, během kterého má kdokoliv možnost uspořádat si u sebe v obýváku domácí koncert vážné hudby se špičkovými hudebníky.

Určitou kuriozitou budovy je rychlost její potrubní pošty, která vede například na Pražský hrad a zásilka je tam doručena za zhruba osum minut. Když si zaměstnanci v Jindřišské zavolají na Masarykovo nádraží, aby jim poslali bramboráky, dostanou je ještě horké, spolehlivě a rychle, i když stočené jako palačinky.

Děkujeme Česká pošta a Český rozhlas Vltava za podporu.

Akce je ke stání, na místě bude omezený počet míst k sezení především pro starší část publika.

Česká Pošta
Tel:
Jindřišská 909/14
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: