Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
března

Cube - Premiéra

Nová scéna

zpět na výpis akcí
 

Nová média a dynamická choreografie v tanečním projektu mladých tvůrců.

Datum:23. 03. 17
Cena:od 290 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|ostatní

Režie: Pavel Knolle
Scénář: Pavel Knolle, Štěpán Pechar, David Stránský
Scéna a kostýmy: Pavel Knolle
Choreografie: Štěpán Pechar, David Stránský
Hudba: Jan Šikl
Dramaturgie: Jan Tošovský
Projekce, mapping: Jan Hladil, František Pecháček
Asistent choreografie: Zuzana Herényiová
Kamera: Marek Brožek
Střih: Marek Brožek

Vhodné pro publikum od 15 let.

Představení Cube je pokračováním úspěšného projektu LaternaLAB. Hlavní inspirací projektu jsou původní inscenace Laterny magiky, velmi úzké propojení filmového obrazu a živé akce. Tentokrát s využitím současného filmového mappingu z několika různě umístněných projektorů. Výtvarná kompozice vychází z motivu kostky – „cube“, ve všech možných variantách, které nás obklopují. Díky své struktuře a možností 3D vizualizace bude jedním z hlavních motivů Rubikova kostka. Pomocí velmi jednoduché základní scénografie a detailní přesně zaměřené projekce je možné výrazně měnit její perspektivu, pohyb a povrch, a ovlivňovat tím celkový prostor, dynamiku a čas. Moderní a přesná choreografie podporuje filmovou iluzi a naopak filmová iluze podporuje pohyb interpreta na jevišti.

Inscenace je sledem obrazů, z nichž každý spojuje prostor, obraz a pohyb jiným způsobem – novým prostorovým principem, náladou, energií. Prostřednictvím této hry s perspektivou a s iluzí prostoru vzniká na jevišti naprostá symbióza mezi jednotlivými složkami. Divák si odnese zážitek z originálního vizuálního díla, jež ho pohltí a rozehraje v něm emoce stejně tak jako požitek z tance a jeho energie.

Na nahrávce k inscenaci se podíleli Lucie Silkenová (sólový zpěv) a David Pokorný (sólové housle).

Nová scéna
Tel: 224 931 482
Národní 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: