Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
března

Malé oči

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Už čtvrtý ročník festivalu Malé oči chystá filmový program šitý na míru dětem všech věkových kategorií. 

Začátek:24. 03. 17
Konec:26. 03. 17
Čas:12:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina, pro děti| Kultura

Na výlet do vesmíru. Přesně tam se vypraví čtvrtý ročník dětského filmového festivalu Malé oči ve dnech 20. až 26. března v pražských kinech Bio Oko a Aero. Zatímco v pracovním týdnu budou děti z mateřských a základních škol v interaktivních programech poznávat zákulisí kina a filmu, víkend v Biu Oko nabídne program pro celé rodiny: BioFonii s úplně prvním filmovým sci-fi a kapelou BomBarďák, noční maraton s legendárním seriálem Návštěvníci nebo exkluzivní předpremiéru nového francouzského filmu Putování tučňáků: Volání oceánu. To a daleko víc chystá festival, jehož patronkou je už tradičně herečka Simona Babčáková a který se letos poprvé rozroste i mimo Prahu.

Letenské Bio Oko se již poslední březnový víkend promění v Kino na konci vesmíru. Na sci-fi strunu je tentokrát vyladěna většina filmového programu Malých očí, přesto si občas odskočí i do jiných univers. Až za jižním polárním kruhem se odehrávají fascinující dobrodružství tučňáků císařských, kterým zasvětil svůj život vědec a filmař Luc Jacquet. Po celosvětovém úspěchu, který sklidil s filmem Putování tučňáků (2005) oceněným Oscarem, se znovu na dlouhé měsíce vrátil na Antarktidu a v drsných ledových scenériích natočil pokračování svého mistrovského dokumentu.

Putování tučňáků: Volání oceánu (neděle 26. 3., 15:00) vypráví příběh malého tučňáka, který tak jako ostatní jednoho dne podlehne tajemnému vábení a vypraví se na svou první cestu k moři. Unikátně nasnímaná ptačí výprava plná humoru, napětí i dojemných okamžiků slibuje skvělou podívanou pro celou rodinu a do kin oficiálně vstoupí už 6. dubna.

„Svým dětem rozhodně dopřeju dobrodružství přespat v kině, navíc s mojí srdcovkou, Návštěvníky,“ těší se na festival Simona Babčáková. Na seriálový maraton ze soboty na neděli (so 25. 3., 20:30 – ne 26. 3., 04:30) si stačí přinést vlastní spacák, případně karimatku, o zábavu už se postará Centrální Mozek Lidstva. „Na noc v kině zveme jak děti, pro které to bude splněný sen, tak rodiče, kteří mohou střídavě trávit čas na baru, který bude po celou noc otevřen, a střídavě sledovat epizody seriálu svého dětství,“ líčí ředitel Bia Oko David Beránek. Pro nocležníky bude během 7hodinového maratonu připraveno občerstvení i ranní káva, respektive kakao.

Veřejná část Malých oči odstartuje už v pátek 24. března tanečním vystoupením mistrů světa ve stepu Tap Academy Prague, kteří roztančí svou kovovou obuv v představení na téma Star Wars (pá 24. 3., 18:00). Sobotní program zahájí interaktivním programem Kino všemi smysly, který dětské návštěvníky zasvětí do tajů fungování kina a vyrobí si během něho vlastní sci-fi masku.

Po loňském úspěchu Malé oči znovu uvedou BioFonii, ve které dětská kapela BomBarďák doprovodí slavné grotesky praotce filmového sci-fi Georgese Mélièse a následně odehraje koncert plný divokých strun a bláznivých textů (so 25. 3., 15:00).

Během celého festivalového víkendu bude ve foyer Bia Oko připraven vesmírný doprovodný program, který připravil Junák - český skaut ve spolupráci s Aeroškolou a zabaví děti mezi jednotlivými projekcemi.

Malé oči se letos poprvé rozrůstají i do dalších kin mimo Letnou. Žižkovské Aero se ve stejném týdnu jako Bio Oko přes den otevře školám a školkám s interaktivním programem, mimo Prahu se letos festival složený ze školních i veřejných projekcí objeví v Hradci Králové, Brně, Jablonci nad Nisou, Jihlavě nebo Šumperku.
 

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: