Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Motýli jsou asi nejobdivovanější skupinou hmyzu. Jejich krása, ladný let a křehkost fascinují člověka od nepaměti.

Začátek:04. 04. 17
Konec:28. 05. 17
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

Fata Morgana - denně 9:00 – 18:00, kromě 15. a 22. května, kdy je skleník pro veřejnost uzavřen.

Motýli jsou jednou z nejobdivovanějších skupin hmyzu. Jejich krása, ladný let a křehkost fascinují člověka od nepaměti. Není tedy divu, že se výstava exotických motýlů ve skleníku Fata Morgana těší pravidelně vysokému zájmu ze strany návštěvníků. Letos ji pořádáme již po patnácté. 

I letos máte možnost obdivovat lehkost a kouzlo těchto zástupců hmyzu. Staňte se svědky jejich zrození a vzdušných tanců. Zároveň vám odhalíme mnohá tajemství z jejich života. K vidění budou zejména americké druhy včetně několika novinek, které ještě ve skleníku Fata Morgana nebyly, například druh Greta oto s neobvyklými průsvitnými křídly. Motýli svou krásou okouzlí nejen dospělé, ale rozzáří oči zejména dětem, pro které jsou motýli synonymem pohádkových kouzel a lesních víl.

Ve skleníku Fata Morgana budou k vidění druhy známé z předchozích ročníků, ale i druhy na této výstavě dosud nevystavované. Za zmínku bezesporu stojí druh Morpho peleides s výrazně modrými křídly. „Tento druh je zajímavý tím, že ve skutečnosti na křídlech nemá žádné barevné pigmenty. Lesklá modrá barva se tvoří lomem světla na drobounkých šupinkách, které křídla pokrývají,“ upřesňuje Eva Smržová, kurátorka výstavy a dodává: „Ve skleníku Fata Morgana bude letos poprvé k vidění i kuriózní druh Greta oto původem ze Střední a Jižní Ameriky. Tito drobní motýli postrádají na větší části křídel šupinky, a proto jsou jejich křídla zcela průhledná.“ Doprovodné panely vás seznámí s jednotlivými vystavenými druhy, s jejich životním cyklem a strategiemi, ale i s legendami a mýty vážícími se k tomuto hmyzu. 

V zásobním skleníku pod správní budovou bude probíhat prodej pokojových i venkovních rostlin, který zajišťuje firma Pokojovky.cz.  

Botanická zahrada hl...
Tel: 234 148 111
Trojská 800/196
Praha 7, 17100
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: