Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
února

Karlínský masopust

Městská část Praha 8

zpět na výpis akcí
 

V sobotu 25. února 2017 ožije Karlínské náměstí v Praze 8 již po čtrnácté masopustním veselím. Vstup zdarma

Datum:25. 02. 17
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|Kultura, Zábava

V sobotu 25. února 2017 ožije Karlínské náměstí již po čtrnácté masopustním veselím. Tato akce si na Praze 8 za poslední roky získala tisíce příznivců. Velkolepý průvod s koňským povozem, bohatý pódiový program, nespočet aktivit pro děti, masopustní speciality a mnoho dalšího připravilo Karlínské Spektrum ve spolupráci s MČ Praha 8.

Začínáme ve 13 hodin v Kaizlových sadech, kde nejprve symbolicky masopust zahájíme a poté se slavnostní průvod vydá karlínskými ulicemi až na Karlínské náměstí,“ říká k programu radní pro kulturu Jana Solomonová. Součástí slavnostního průvodu budou nejen tradiční masky a postavy, ale i koňský povoz s kapelou, která se bude po celou dobu starat o rozjařenou náladu. Průvod dorazí na Karlínské náměstí ve 14 hodin. Od této chvíle je na náměstí připraven velice rozmanitý program. 

Kdo nestihl pořídit masopustní masku, může si ji na místě vyrobit nebo požádat své ratolesti o pomoc – budou pro ně k dispozici tvořivé dílničky a různé soutěže, také projížďky na koňském povoze, volné bruslení na ledové ploše, ukázky řemesel či tradiční zabíjačky a mnoho dalšího. Pokud by je snad program znavil, v dětském Klubu Karlík bude možné využít klidovou zónu včetně sladké dílničky. Dospělí určitě ocení jarmark s masopustními specialitami. 

Samozřejmě nesmí chybět ani hudba. Na masopustu letos zahraje známá kapela Sto zvířat, dále Ponožky pana Semtamťuka, Pohřební Kapela, Amanitas, Long Vehicle Circus a soubory Karlínského Spektra. 

Vedle Prahy 8 akci podpořily hl. město Praha, Konsorcium Karlín, Rádio Blaník a Pekárna Český Brod.

Všem, kteří se na masopustu podílejí, bych chtěla velmi poděkovat. Za poslední léta se z něj stala velmi úspěšná akce, bez které bychom si masopustní období na Praze 8 už ani nedovedli představit,“ říká závěrem Jana Solomonová.

Karlínské náměstí
Tel:
Karlínské náměstí
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: