Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
února

Ginfest

DUP36

zpět na výpis akcí
 

Ginfest se vrací! Přichází druhý ročník festivalu plného jalovce.

Datum:25. 02. 17
Cena:250 Kč
Čas:14:00 - 20:00
Kategorie: gastro|festivaly

V prostoru DUP36 na Národní třídě se uskuteční Ginfest, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti. Druhý ročník Ginfestu se uskuteční 25. února. Předcházet mu bude Prague Gin Cocktail Week, během něhož budou vybrané pražské bary nabízet speciální ginové menu. Návštěvníci se mohou těšit na širokou nabídku několika desítek značek ginů a toniků. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů o historii a výrobě ginu. Ginfest organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.

Ginfest se uskuteční v samém centru Prahy – v prostorech DUP36 na Národní třídě. DUP36 je alternativním prostorem, který je přístupný téměř jakékoli aktivitě. A jednou z těchto aktivit je právě i Ginfest.

„Gin zažívá velkou renesanci ve světě i u nás. Kategorie importovaných ginů narostla v Česku meziročně o 23 %. Na náš trh neustále přichází nové značky, experimentuje se s ochucenými giny, vznikají nové toniky pro ideální kombinaci Gin&Tonic. I proto jsme se rozhodli opět zorganizovat Ginfest, který pomůže široké veřejnosti se v současné nabídce zorientovat,“ říká Martin Kraut, vydavatel odborného časopisu Barlife a organizátor Ginfestu.

Návštěvníci tak mají možnost strávit příjemné sobotní odpoledne ve společnosti zavedených, ale i méně známých ginů z různých koutů Evropy. Samozřejmostí je, že kteroukoli z vystavených značek mají možnost ochutnat za velmi příznivou cenu. Ti, které zajímá nejen chuť, ale i další informace jako historie a výroba ginu, se mohou zúčastnit seminářů. Dozví se například, jaké atypické botanicals lze do ginu použít či jak chutná gin, který se nechá zrát v sudu. Zkrátka, je na co se těšit.

Představí se více než 35 značek ginů a toniků od osmi vystavovatelů. Ginfestu se mimo další zúčastní i český výrobce jalovcového destilátu Martin Žufánek. Jeho limitovanou edici OMFG pro rok 2017 budete mít možnost poprvé ochutnat právě na Ginfestu. 

DUP36
Tel:
Národní 36
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: