Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
ledna

Milan Cais - Dveře dovnitř

Villa Pellé

zpět na výpis akcí
 

Muž mnoha talentů, výtvarník, multimediální umělec, performer a hudebník pořádá výstavu.

Začátek:27. 01. 17
Konec:26. 03. 17
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Muž mnoha talentů, výtvarník, multimediální umělec, performer a hudebník, zakladatel a klíčový člen skupiny Tata Bojs, přichází po více než pěti letech se samostatnou výstavou. Milan Cais tentokrát od 27. ledna do 26. března v Galerii Villa Pellé představí ryze výtvarný projekt nazvaný Dveře dovnitř. Cais zde vnímá dveře v symbolické rovině, kdy se v jeho nových objektech i kresbách zabývá hloubkou svých pocitů od radosti po smutek i zápas s vlastním egem. 

„Dveře jsou něčím, co odděluje dva prostory. Můžou skrývat tajemství, okamžik překvapení. A jsou pro mne velmi silným symbolem rozhodování. V každodenních maličkostech i ve fatálních momentech, které pak dále formují nevratně naše životy,” říká k tématu výstavy Milan Cais a dodává: „Každý se s tím neustále setkáváme a mne tento moment velmi zajímá: Berete za kliku a vstupujete do prostoru, který ještě neznáte.”

Výstava DVEŘE DOVNITŘ, jejíž součástí bude i pestrý doprovodný program s tvůrčími dílnami pro děti a komentovanými prohlídkami s autorem proběhne v dejvické Galerii Villa Pellé v Pelléově 10 od 27. ledna do 26. března 2017. V rámci výstavy se Milan Cais představí také s „rodnými” Tata Bojs. 

Komentované prohlídky výstavy s Milanem Caisem: 16. 2. a 9. 3. od 18 hodin
Workshopy pro děti s umělcem: 26. 2. a 12. 3. od 15 hodin
Tata Bojs v zahradě: 26. 3. od 20 hodin

Vedle trojrozměrné tvorby připravil Milan Cais také sérií abstraktních akvarelů a výjimečná bude i sama instalace výstavy, která počítá s narušením obligátního statického charakteru expozice. Ať už půjde o práci se světlem a projekcemi, či s aktivní účastí diváků, autor jistě opět překvapí.

Materiál pro výstavu DVEŘE DOVNITŘ vznikal po dobu asi dvou let a je velmi osobní výpovědí a autorově vnitřním světě. Milan Cais zároveň uchopil tento jednoduchý, pro mnohého až banální symbol, v širším kontextu. Výrazové prostředky volí minimalisticky uměřené, pracuje s barevnými kontrasty. Najdeme zde motivy životních předělů, obecné téma víry i pro autora typickou hravost a humor. 

Villa Pellé
Tel: 224 326 180
Pelléova 10
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: