Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
prosince

Zimní variace

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Díla čínského malířství vybraná pro zimu 2016/2017 se tematicky týkají tohoto období.

Začátek:06. 12. 16
Konec:05. 03. 17
Cena:od 150 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevírací doba:
Po - Ne: 10:00 - 18:00

Obměna děl v expozici Umění Asie představuje zimní krajiny, jež byly jedním z oblíbených žánrů čínské malby, i vzácný anonymní portrét muže v zimním oděvu, který je jedním ze skvostů sbírky čínských portrétů předků. Žánr květin a ptáků zastupuje malba s námětem zvaným „tři přátelé zimy“, kde borovice, bambus a slivoň odkazují k morální čistotě a nezlomnému charakteru vzdělance. Ze sbírky moderního čínského malířství, jež je v Národní galerii v Praze jedinečná ve světovém měřítku, je možné shlédnout Čchi Paj-š’ův obraz Borovice, tematicky náležející k zimnímu období, či křehkou Zasněženou krajinu od posledního literátského malíře Číny Pchu Sin-jüho.

Palác Kinských
Tel: 224 301 122
Staroměstské náměstí 12
Praha 1, 110 15
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: