Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
ledna

Otevření krytu Folimanka

Protiatomový kryt Folimanka

zpět na výpis akcí
 

Městská část Praha 2 také v roce 2017 zpřístupní kryt civilní ochrany Folimanka.

Datum:14. 01. 17
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 15:00
Kategorie: poznání|památky

O prohlídku největší podzemní stavby na území Prahy 2 je velký zájem mimo jiné proto, že bunkr byl desítky let udržován v režimu utajení pro případ obecného ohrožení Pražanů, například nebezpečnými chemickými látkami. O co byl tajemnější, o to více se Pražané toužili podívat dovnitř, v minulém režimu ovšem marně.

Nyní mohou návštěvníci procházet celým labyrintem rozlehlého krytu, který se svou rozlohou 1332 m² a kapacitou pro 1300 osob řadí k deseti největším v metropoli. Zdi chodeb oživuje fotografická výstava mapující existenci dalších pražských bunkrů. Další výstava, umístěná do prostoru krytu, je výstava Popel Popeleční středy, kterou MČ Praha 2 uspořádala u příležitosti 70 let od náletu spojenců na Prahu v únoru 1945. Tato výstava byla v prostorách krytu Folimanka poprvé k vidění při prohlídce v loňském květnu. Vstup do krytu je volný, přítomni zaměstnanci ÚMČ Praha 2 jsou schopní na místě podat zasvěcené informace.

Podzemní bunkr Folimanka byl vybudován na přelomu 50. a 60. let minulého století v ulici Pod Karlovem. Má pancéřované dveře, vlastní studny a vlastní funkční elektrický agregát o výkonu 30 kW. Kryt je osvětlený, vytápěný, okysličovaný takzvaným přetlakem a v udržovaném stavu.

Protiatomový kryt Fo...
Tel:
Pod Karlovem
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: