Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Letošní ročník výstavy vás zavede do Brazílie, do pestrého reje barev, hudby, vůní a květin.

Začátek:03. 03. 17
Konec:19. 03. 17
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

Skleník Fata Morgana, zásobní skleník, výstavní sál, Úterý - neděle, 9-18h

Amerika je kontinentem orchidejí. Tropická část tohoto kontinentu je druhově nejbohatší oblastí světa. Letošní ročník výstavy vás zavede právě do této oblasti - do Brazílie, do pestrého reje barev, hudby, vůní a květin.

Studenti České zahradnické akademie Mělník ve skleníku Fata Morgana svými výtvory přiblíží divokou a nespoutanou radost bláznivého karnevalu, tropický den i noc mezi květy orchidejí v Rio de Janiero. Výstavu doprovodí galerie makrofotografií květů jihoamerických druhů. Ve výstavním sále se dozvíte zajímavosti ze světa těchto rostlin od Aljašky po Ohňovou zemi. Poodhalíte tajemství nejmenších orchidejí Ameriky i historii živého pokladu totonackých indiánů – vanilky.

Během výstavy si budete moci orchideje a další rostliny také zakoupit a to v zásobním skleníku u administrativní budovy.  Nenechte si ujít ani víkendový doprovodný program: ukázky pěstování, přednášky či aranžování.

Otevírací doba bude po celou dobu výstavy prodloužena do 18 h.

Botanická zahrada hl...
Tel: 234 148 111
Trojská 800/196
Praha 7, 17100
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: