Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
prosince

Juergen Teller: Enjoy your life!

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Jedinečná autorská instalace nejnovější tvorby Juergena Tellera, jednoho z nejžádanějších současných fotografů.

Začátek:15. 12. 16
Konec:19. 03. 17
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevírací doba:
Út - St: 10:00 - 18:00
Čt: 10:00 - 20:00
Pá - Ne: 10:00 - 18:00
Po: Zavřeno

Umělec se proslavil již v roce 1991 portréty kapely Nirvana a jejich frontmana Kurta Cobaina. Širokému publiku je známý především svou prací pro módní průmysl. V poslední době jsou to ale hlavně soukromé série fotografií, které prezentuje v knihách, časopisech či ve výstavních projektech. Za svůj nezaměnitelný rukopis vděčí především kreativní svobodě, která mu byla dopřána i u komerčních zakázek. I přes zdánlivou nahodilost je jeho tvorba založena na pečlivém plánování a inscenaci podobné spíše filmovým režisérům. Snapshotová kvalita a nedokonalá krása fotografií tak v sobě skrývají promyšlenost a důslednou práci s fotografovanými protagonisty či místy jejich zachycení.

Výstava Juergen Teller: Enoy Your Life vznikala jako klasická koprodukce tří institucí: Bundeskunsthalle Bonn, Galerie Rudolfinum v Praze a Martin Gropius Bau v Berlíně. Juergen Teller pro každé z těchto míst adaptuje expozici podle specifik jednotlivých výstavních prostor. Galerie Rudolfinum uvede největší výběr fotografií spolu se sérií videí z minulých let. K výstavě byl vydán společný katalog pro všechny instituce, který zahrnuje vedle textů předních teoretiků umění i text samotného umělce spolu s reprodukcemi vystavených děl.

Galerie Rudolfinum
Tel: +420 227 059 205
Alšovo nábřeží 79/12
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: