Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
října

Závislosti navzdory

Švandovo divadlo na Smíchově

zpět na výpis akcí
 

Střízlivý za vás nikdo nebude!

Datum:11. 10. 16
Cena:120 Kč
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura|divadla

V České republice je na alkoholu závislých kolem 700 000 lidí. Průměrný věk prvního požití alkoholu je 11 let, ale dle statistik nejsou výjimkou případy, kdy alkohol požilo již osmileté dítě. Protialkoholní léčebny jsou plné. Kde je hranice mezi ještě přípustnou konzumací a kde už závislost začne ničit nejen samotného poživatele, ale i jeho rodinu? Kdy se z drogy, jež slibovala uvolnění, radost a větší sebevědomí stane černá propast, z níž se málokdo vyhrabe ven?

Tragikomedie o boji s alkoholem na všech frontách. Osoby závislé, osoby konzumující, osoby abstinující. Nespočet příběhů, které se v mnohém podobají. A je jedno, zda pije hospodský, učitel, farář, úřednice nebo filmový režisér. Někdo chce utéct před světem, jiný před alkoholem, každý před sebou samým. Z reality do deliria a z deliria do reality – těžko už říct, co je horší a kde končí stav slučitelný se životem.

A vždy se najde někdo, kdo na té závislosti může pořádně vydělat, stačí jen trochu přivřít oči. A tak se dál pije „na zdraví“, jen na to možná pár lidí „zařve“. 

Inspirováno skutečnými událostmi včetně tzv. metanolové aféry.

Upozorňujeme diváky, že se v průběhu představení zazní střelba.

Anglické titulky

Švandovo divadlo na ...
Tel: 257318666
Štefánikova 57
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: