Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
září

Architecture Week Praha

Czech Architecture Week

zpět na výpis akcí
 

Hlavním tématem letošního festivalu je Organické město s hlavní výstavou ORGANICKÉ MĚSTO.

Začátek:26. 09. 16
Konec:09. 10. 16
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|design, galerie

Na přelomu září a října se v rámci festivalu Architecture Week Praha 2016 můžete navštívit výstavy, přednášky českých a zahraničních architektů, vernisáže výstav, konference, procházky za architekturou a další zajímavé akce.

Ve výstavní síni Mánes se uskuteční ústřední výstava ORGANICKÉ MĚSTO – (S)tvořitelé měst a udržitelný rozvoj, která bude mapovat současné architektonické a architektonicko-dopravní dění v Praze, České republice a představí vybrané špičkové architektonické a architektonicko-dopravní projekty z celého světa, tematicky zaměřené na organické fungování a chytrý a udržitelný růst měst. Výstava je taktéž zaměřena na prezentaci moderních „zelených“ technologií, a to včetně futuristických projektů.

Také v letošním roce tradičně proběhnou procházky za architekturou, organizované ve spolupráci s Pražskou informační službou a Magistrátem hl. města Prahy, věnované různým etapám vývoje pražské architektury. Konkrétně se jedná o tyto procházky:

•    26. 9. 2016, 15:30, sraz Senovážné náměstí - Nové Město pražské jako příklad harmonického založení středověkého města
•    5. 10. 2016, 15:30 hod., sraz Výtoň - Rozvoj Prahy v 19. století - jak se změnila Praha a co nejvíce tuto změnu ovlivnilo.

V rámci festivalu proběhnou samozřejmě přednášky zahraničních architektů, letos zařazené do jednoho bloku – Archi-Maraton, který se uskuteční 7. 10. 2016 od 10:00 hod. na Fakultě architektury ČVUT. Pět zahraničních architektů zde představí své neotřelé projekty a přístup k architektuře.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: