Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
února

Grafika roku 2015

Clam-Gallasův palác

zpět na výpis akcí
 

Výstava každoročně představuje rozmanitou grafickou uměleckou tvorbu.

Začátek:15. 02. 16
Konec:20. 03. 16
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie

Grafika roku je od r. 1994 každoročně pořádanou celostátní soutěžní výstavou představující soudobou českou grafickou tvorbu již renomovaných autorů i začínajících tvůrců a studentů. Výstava každoročně představuje rozmanitou grafickou uměleckou tvorbu české i zahraniční, laické i odborné veřejnosti a upozorňuje na vývojové tendence v tomto uměleckém odvětví. Cílem Grafiky roku je zprostředkování kontaktů, vytvoření povědomí, vazeb, dialogu a přátelství mezi několika generacemi umělců, kteří se výstavy pravidelně účastní.

V rámci výstavy je od r. 1995 udělována Cena Vladimíra Boudníka, která je určena českému žijícímu autorovi za významný umělecký přínos v oblasti volné grafické tvorby. Jejím cílem je společenské ocenění umělců grafiků za tvůrčí přínos české grafice, za přesvědčivý a výrazný soubor grafických děl objevného výrazu či formy bez časového a generačního omezení. Vedle významných a vývojem umění ověřených jmen chce poukázat na jedinečné a v tom smyslu i perspektivní tvůrčí výkony umělců mladší generace.

Pořadatelem akce je Nadace Hollar.

Clam-Gallasův palác
Tel: 236001111
Husova 20
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: