Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
února

Smrt člověka-veverky - Premiéra

Divadlo Komedie

zpět na výpis akcí
 

Tématem hry je teroristická skupina R.A.F., jež počátkem 70. let 20. století ochromila fungování Německé spolkové republiky sérií krvavých útoků.

Datum:22. 02. 16
Čas:19:30 - 21:30
Kategorie: kultura|divadla

Z původně levicového protestu, jenž pranýřoval nepotrestané nacisty a obecně kapitalismus, se během pár let stala nebezpečná teroristická jednotka, navíc podporována levicově smýšlející veřejností. Trvalo několik let, v nichž přišly o život desítky lidí, než byly špičky organizace zatčeny a uvězněny. Ovšem dodnes je hádankou, zda opravdu v roce 1976 všichni spáchali ve vězení sebevraždu, či šlo-li o promyšlenou akci státu. Faktem je, že jejich smrt z nich udělala pro mnoho lidí mučedníky, kteří bojovali proti zkorumpované politice, byť pomocí nevybíravého násilí.


Hlavními postavami jsou Ulrike Meinhofová, levicová intelektuálka, idealistka a ideoložka jež opustila svoje děti a stala se z ní teroristka, Andreas Baader, vůdčí a nekompromisní síla R.A.F. a radikální teroristka Gudrun Enslinnová. Netradičně pojatý příběh o vzestupu, krvavé slávě a hořkém konci doplňuje postava Moderátora, jenž nás provází tímto příběhem, „který se opravdu stal“.

Divadlo Komedie
Tel: 224 222 734
Jungmannova 1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: