Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Severská filmová lekce.

Začátek:13. 01. 16
Konec:19. 01. 16
Čas:16:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Scandi je výběrovou žánrovou přehlídkou aktuálních filmů severské kinematografie.

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu“: 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech partnera festivalu O2 a 45 filmů v prémiové televizi Film Europe Channel. Nenechte si ujít mimořádně vydatnou, kvalitní a intenzivní severskou filmovou lekci!

Film Europe Media Company po loňském úspěchu prvního ročníku opět připravila výběrovou žánrovou přehlídku severské kinematografie. V osmi premiérách a šesti reprízách Scandi II představí aktuální tvorbu filmařů v Dánsku, Finsku, Švédsku, Norsku a na Islandu. Charakteristickým trendem se jeví být severská žánrová vitalita. Festival zahájí film O kuřatech a lidech, černá komedie elitního dánského filmaře Anderse Thomase Jensena o shledání značně nekonformní pětice bratrů na zapadlém ostrově, kde se nejde pro ránu a vejce daleko.

„Před rokem jsme Scandi představili jako přehlídku pěti zemí severu, které dokáží vyhrát festival v Benátkách a zároveň bavit publikum stylovým thrillerem, dobrou seriálovou tvorbou, variabilitou a kvalitou herců. A nejinak je tomu letos. Scandi II je opět přehlídkou zejména nových filmů, v Česku a na Slovensku je několik severských filmových přehlídek, ale žádná z nich nepromítá aktuální filmy. Scandi ano. V 10 premiérách a šesti reprízách představíme současný severský filmový trend – už tradičně v moderní distribuční formě v nejlepších českých a slovenských kinech, ale i na VOD a v prémiové televizi Film Europe Channel. Doprovodným programem bude přednáška o reklamních klipech Roye Anderssona,“ uvedl Ivan Hronec, prezident mediální společnosti Film Europe, která Scandi pořádá.

Debuty a žánr komedie v programu Scandi II zastupuje snímek Zde Harold o svérázném únosu šéfa nábytkářského gigantu IKEA. Na své si přijdou i rodiny s dětmi, do kin se dostanou filmy jako Jo Nesbø: Doktor Proktor a prdicí prášek, Akce Arktida a Dcera čarodějky, který je spjatý i s českým prostředím, neboť vznikal na Barrandově. Thrillerové krimi přinese oscarová Susanne Bier a její Druhá šance, představí se i katastrofický velkofilm Vlna o přírodní katastrofě ve fjordu Geiranger, který v norských kinech shlédlo přes 800.000 diváků. V repríze bude uvedeno několik výjimečných skandinávských filmů z minulého roku – O koních a lidech, Boj sněžného pluhu s mafií, Vyšší moc, Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, 1001 gramů.

Stejně jako Be2Can, oblíbená přehlídka soutěžních filmů z Cannes, Berlinále a Benátek, kterou společnost Film Europe v říjnu letošního roku pořádala již podruhé a která nadchla milovníky současné kvalitní kinematografie, i festival Scandi umožňuje divákům zvolit si svou oblíbenou distribuční platformu. Výjimečné filmové zážitky si budou moci vychutnat v tradiční atmosféře kamenných kin, z pohodlí domova na televizní obrazovce nebo operativně na mobilu či tabletu přes službu Video-On-Demand. „O2 Videotéka přináší celou řadu skvělých filmových novinek ze severské produkce, ke kterým jinak není prakticky možné se v Česku dostat”, říká Viera Kasalová, která v O2 zodpovídá za obsah Videotéky a dodává : „Filmoví fanoušci se můžou těšit třeba na bizarní islandskou komedii O koních a lidech, která loni výrazně zabodovala u českých diáků na festivalu v Karlových Varech.”

Stejně jako Be2Can, oblíbená přehlídka soutěžních filmů z Cannes, Berlinale a Benátek, kterou společnost Film Europe v říjnu letošního roku pořádala již podruhé a která nadchla milovníky současné kvalitní kinematografie, i festival Scandi umožňuje divákům zvolit svou oblíbenou distribuční platformu. Výjimečné filmové zážitky si budou moci vychutnat v tradiční atmosféře kamenných kin, z pohodlí domova na televizní obrazovce nebo operativně na mobilu či tabletu přes službu Video-On-Demand.

Příznivci klasického „velkého plátna“ mohou od 13. do 19. ledna zamířit na očekávané české premiéry severských filmů i reprízy aktuálních titulů. Promítat se bude v Praze v kině Lucerna a kině Evald. V rámci rozšířené nabídky v krajských městech Scandi II zamíří do Brna – kino Art, Ostravy – Minikino a nově také do Jihlavy – kino Dukla, Mariánských Lázní – kino Dukla, Jablonce nad Nisou, Zlína – Golden Apple Cinema, Karlových Varů – kino Čas.

Misí Film Europe je evropský a festivalový film.

FILM EUROPE MEDIA COMPANY s týmy v Praze, Bratislavě, Londýně a v Cannes nakupuje, koprodukuje, v kinech, na VoD a DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá evropský a festivalový film. Do programů českých, slovenských, maďarských a polských kin a festivalů přinesla od roku 2009 více než 400 špičkových filmů. V roce 2011 spustila vysílání FILM EUROPE CHANNEL – první evropské filmové televize, s 800 filmy výhradně evropské kinematografie. V září 2013 otevřela v Bratislavě festivalové KINO FILM EUROPE. V roce 2014 zahájila v České republice a na Slovensku festival francouzského filmu Crème de la Crème a festivalovou přehlídku soutěžních filmů z Cannes, Berlinále a Benátek – Be2Can. V roce 2015 založila přehlídku severské kinematografie SCANDI a spustila DVD a BR edici FESTIVAL 12. Film Europe je evropským lídrem nákupu, festivalových uvedení, kinodistribuce a televizního vysílání evropského a festivaloveho filmu.

Program najdete zde.

Kino Lucerna
Tel: 736431503
Vodičkova 704/36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: