Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
října

Země na Talíři 2015

Kino Světozor

zpět na výpis akcí
 

Festival dokumentárních filmů o jídle

Začátek:12. 10. 15
Konec:14. 10. 15
Cena:90 Kč
Čas:17:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Filmový festival Země na Talíři 2015 vám odhalí fakta o:
-- plýtvání potravinami ► @Just Eat It!
-- nebezpečném všudypřítomném cukru a jeho roli v našem životě ► Sugar Blues
-- záborech půdy v Africe i Asii ► No Land No Food No Life
-- certifikaci semen v Argentině ► Documental 9.70
-- tom, jak nakrmit deset miliard v roce 2050 ► 10 Milliarden
-- lidech, kteří se na místních úrovních postupně zasazují o změnu ve společnosti ► @Another way

Vstupné na jednotlivé filmy je 90Kč, vstupenky je možné zakoupit na pokladně Kino Světozor či online.

---Napadlo vás někdy, že v mrkvi na vašem talíři… se ukrývá moc?---

Jídlo je potřebou, jídlo je radostí, jídlo je otázkou osobních preferencí. Ne nadarmo se říká, že jídlo je lék. Jak často ale o jídle přemýšlíme v souvislosti s mocí?

Jídlo má svou moc, jelikož naše každodenní volby potravin utvářejí svět, ve kterém žijeme. I bez těsných modrých punčocháčů, červeného pláště a kurzů létání lze začít bojovat proti odlesňování, znečišťování vody, privatizaci přírodních zdrojů a klimatickým změnám či poukázat na základní kameny globální chudoby, nejistoty a migrace. 

Třikrát denně může každý člověk, bez ohledu na věk, přispět uvědomělejším výběrem potravin ke spravedlivější a udržitelnější podobě světa.

Právě z tohoto důvodu je cílem letošního ročníku festivalu Země na talíři oslavit či probudit hrdiny skryté uvnitř nás samých: všechny ty, kteří začínají jíst uvědoměleji, pěstují si vlastní potraviny, podporují udržitelné metody výroby potravin, snížili spotřebu masa, neplýtvají potravinami, vyhledávají místní farmáře, a jsou tedy rozhodnuti konzumovat dobré jídlo, které je prospěšné nejen pro ně, ale i pro společnost a planetu.

Součástí letošního ročníku festivalu je i fotografická výstava Food Vision, která zachycuje představy o spravedlivějším a udržitelnějším přístupu k potravinám. Výstava probíhá od 1. do 14. října v pražském Rock Café Prague (Official) (Národní 20, Praha 1).

Kino Světozor
Tel: 224946824
Vodičkova 791/41
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: