Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
prosince

Memoriál Alfreda Nikodéma 2015

Městská část Praha 1

zpět na výpis akcí
 

 69. ročník nejstarší otužilecké akce v České republice

Datum:26. 12. 15
Cena:200 Kč
Čas:11:30 - 12:30
Kategorie: sport|lední sporty

Letos už 69. ročník nejstarší otužilecké akce v České republice se koná v Praze na řece Vltavě mezi Střeleckým a Slovanským ostrovem. Akce začne v 11.00 na severním cípu Slovanského ostrova.
Memoriál Alfreda Nikodéma poplavou otužilci z České republiky, Slovenské republiky, Polska a Spolkové republiky Německo. Trať povede napříč Vltavou mezi Střeleckým a Slovanským ostrovem, u jehož břehu budou start i cíl.

Žil onehdy v Praze zlatník, který se jmenoval Alfred Nikodém. A ten před bezmála 90 lety šokoval svoje okolí tím, že zkoušel plavat v ledové vltavské vodě. Odvážný počin tohoto otužilce připomíná tradiční vánoční akce, která se pořádá do dnes. Poprvé se vystoupení otužilců konalo v roce 1923.

Až 250 otužilců z Česka, Polska, Itálie, Británie i Německa očekávají pořadatelé nejstarší a nejznámější otužilecké soutěže v Česku - Memoriálu Alfreda Nikodéma. Tradičně se vánoční plavecká soutěž bude konat 26. prosince ve Vltavě u Národního divadla v Praze.

Startovné:    150,- Kč pro členy ČSPS a přihlášku v termínu
200,- Kč pro přihlášku po termínu nebo nečleny ČSPS
Prezence:    v paláci Žofín 8:45-10:00
Délka tratí:    100 m, 300 m; 750 m - bonifikace za pořadí
Charak. trati:    stojatá voda, okruhy 100 m, 300 m a 2 x 375 m

 

Městská část Praha 1
Tel:
Slovanský Ostrov
Praha 1, 100 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: