Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Sculpture Line

Sculpture Line

zpět na výpis akcí
 

Výstava soch v ulicích Prahy.  

Začátek:10. 06. 15
Konec:30. 09. 15
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 23:59
Kategorie: kultura|ostatní

První ročník unikátního výstavního projektu SCULPTURE LINE představí netradičním způsobem sochy a výtvarné objekty předních domácích i mezinárodních tvůrců „pod širým nebem“, přímo v ulicích Prahy.

Expozice obohatí a zajímavým způsobem dotvoří veřejný prostor pulzujícího, dynamického města, a to jak na frekventovaných místech, tak i v kontextu specifických, méně očekávaných a speciálně vybraných lokací a přitáhneme pozornost všech obyvatel i návštěvníků hlavního města.

Na každé zastávce sochařské trasy najdete jeden nový příběh, jiný úhel pohledu. Každé unikátní dílo bude poctou současné umělecké tvorbě a autorským vzkazem městu.

Návštěvníci se mohou těšit například na téměř třímetrovou sochu Buddhy na Letišti Václava Havla nebo na instalaci přímo na hladině Vltavy. Další díla budou instalována například v ZOO Praha, v Botanické zahradě či na nádvoří Nosticova paláce. Své sochy vystaví například ČESTMÍR SUŠKA, MICHAL TRPÁK, MICHAL GABRIEL, MATĚJ HÁJEK, SUKHI BARBER, MONIKA HOŘČICOVÁ, JAROSLAV CHRAMOSTA, LUKÁŠ RAIS, ALEXANDRA KOLÁČKOVÁ NEBO MARTIN PERTL.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: