Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
května

Crème de la crème

Film Europe

zpět na výpis akcí
 

Přehlídka francouzského filmu v Praze

Začátek:13. 05. 15
Konec:17. 05. 15
Čas:14:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Festival bude slavnostně zahájen v pražském kině Lucerna snímkem Sils Maria s Juliette Binoche a Kristen Stewart. Ta získala za roli v tomto snímku sošku Cézara, nejvyšší francouzskou národní cenu.

Další lahůdkou je film J. Benoîta Tři srdce s Charlotte Gainsbourg, Chiarou Mastroianni a Catherine Deneuve. Fanoušci Marrion Cotillard by se neměli nechat ujít film Dva dny, jedna noc, který byl nominován na Oscara či poslední počin ikony francouzského filmu Jeana-Luca Godarda Sbohem jazyku natočený technologií 3D.

Divákům životopisných snímků by neměl ujít film Violette, který přibližuje život francouzské spisovatelky Violette Leduc, která již ve čtyřicátých letech minulého století psala velmi otevřeně o sexu. Dalším zajímavým filmem, který se v rámci této přehlídky představí je snímek Diplomacie od režiséra Volkera Schlöndorffa, který se zapsal divákům do povědomí již filmem Plechový bubínek. V předpremiéře pak budou moci zhlédnout film Láska na první boj.

V programu nebudou chybět ani filmy Renoir nebo Život Adéle, které již byly uvedeny do kin.

Kino Lucerna
Tel: 222521257
Vodičkova 36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: