Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Fenomén dětského pořadu Večerníček představuje významnou součást české kultury.

Začátek:30. 05. 15
Konec:13. 09. 15
Čas:09:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevírací doba:
Valdštejnská jízdárna: úterý—neděle 9.00—19.00
Museum Kampa / Sovovy mlýny: pondělí—neděle 10.00—18.00

Vstupné do obou objektů je společné. Vstupenky můžete zakoupit ve Valdštejnské jízdárně nebo Museu Kampa

Pořadatelé výstavy: Česká televize, Národní galerie v Praze a Museum Kampa - Nadace Jana a Medy Mládkových

Vrcholem oslav Večerníčkova jubilea bude unikátní a svým rozsahem ojedinělá výstava - příběh mapující celou genezi tohoto fenoménu, který měl být původně „jen“ drobničkou, nenápadnou pohádkou na dobrou noc. Časem svým vitalismem přerostl běžná kritéria specifik krátkého žánrového útvaru a mimořádnou dramatickou, výtvarnou i animační kvalitou přerostl v originální a svébytný televizní subjekt s přesahem do dalších kreativních disciplín. Český animovaný film, tzv. česká škola animace (Jiří Trnka, Hermína Týrlová, Karel Zeman, Břetislav Pojar, Jan Švankmajer, Jiří Barta…) má své pevné místo v kontextu světové kinematografie. Na její odkaz navázala plejáda významných českých scénáristů, výtvarníků a režisérů v oblasti televizní animované tvorby: Josef Lada, Zdeněk Miler, Radek Pilař, Václav Bedřich, Václav Čtvrtek, Zdeněk Smetana, Adolf Born, Vladimír Jiránek, Pavel Koutský, Jan Balej a mnozí další.

Česká televize, Národní galerie v Praze a Museum Kampa - Nadace Jana a Medy Mládkových spolupořádají výstavu pod názvem „Večerníček slaví 50 let“ v prostorách Valdštejnské jízdárny a Sovových mlýnů.

 

Národní galerie - Va...
Tel: 257 073 136
 Valdštejnská 3 
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: