Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
července

Husité na Vítkově

Městská část Praha 3

zpět na výpis akcí
 

Středověk uprostřed Prahy

Datum:11. 07. 15
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Podle starostky Vladislavy Hujové akce Hrr na ně! připomene nejen známou bitvu, ale též státní svátek mistra Jana Husa, který byl upálen za svoji Pravdu před 600 lety. Dne 11. července se na vrchu Vítkov uskuteční středověká slavnost v duchu odkazu husitských tradic. Opět budou mít návštěvníci možnost zhlédnout hrdinnou obranu husitské posádky, která přes značnou přesilu protivníka udrží své pozice. Bitvy se zúčastní na sto válečníků v dobových kostýmech, na návštěvníky čekají rytířská klání, kejklířská vystoupení, šermířské souboje, potulní minesengři, kteří předvedou historické písně na autentické hudební nástroje nebo dobová módní přehlídka.

Pro děti budou připraveny různé dobové hry a soutěže, loutkové divadlo, střílení z luku a kuše nebo hod na cíl. Pozornost si jistě zaslouží stánky s řemesly - své umění předvedou hrnčíři, řezbáři, kováři, brusiči nožů nebo svíčkaři. Pravé kvasnicové pivo, frgále, trdelníky nebo tradiční medovina spolu s dobovou kuchyní tu nebudou také chybět. Pro zájemce se budou konat také prohlídky Památníku na Vítkově se sníženým vstupným. Akce je určena nejen pro Pražany, ale také pro návštěvníky, kteří přijedou do metropole na autobusové nádraží Florenc - opět bude zavedena bezplatná kyvadlová doprava z Florence na Ohradu.

Městská část Praha 3
Tel:
Vítkov
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: