Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Kulturní program, představení vietnamské gastronomie, produktů, workshopy, soutěže...

Datum:21. 05. 15
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní, gastro| občerstvení, poznání| workshopy

Festival proběhne dne čtvrtek na Náměstí Jiřího z Poděbrad

Od 10.00 hod se otevřou gastronomické a prodejní stánky s vietnamskými tradičními produkty. Kromě tradičních a známých vietnamských jídel jako jsou jarní a letní závitky, ochutnají návštěvníci i méně známe gastronomické lahůdky, jako jsou například závitky balené v betelových listech a veganské letní závitky. 

Další návštěvníky určitě přiláká vůně grilovaného vepřového masa Bun cha, různé variace vietnamské polévky Pho. Poslední dobou se množí bistra s pravými vietnamskými bagetami a ty nemůžou chybět ani na tomto festivalu. Bagety plněné grilovaným vepřovým, hovězím masem, s kuličky z mletého masa. Novinkou budou taky bagety plnění s tofu. 

Pro osvěžení budou připravené pravé vietnamské domácí limonády. Na stánku vietnamského čaje bude možnost se seznámit s přípravou čaje, zájemci se doví o léčivých účincích různých druhů čajů.
Pro vyznavače vietnamské kávy Trung Nguyen bude otevřena venkovní kavárnička, kde si hosté můžou příjemně vychutnat lahodnou chuť černého moku, pro žíznivé návštěvníky bude k dostání pivo Tiger, které se vaří taky ve Vietnamu. 

Milovníci sladkého si taky přijdou na své a můžou ochutnat sezamové koule, sladké rýžové placičky, karamel. 

V zážitkové zóně se představí malý Vietnam. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet balení závitků anebo jak používat hůlky. K sezení budou tradiční plastové židličky a stolečky, které jsou ve Vietnamu před každým bistrem. 

K zakoupení budou taky různé vietnamské produkty, koření, omáčky, dochucovadla a taky drobné nádobí.

Pro děti je připravený dětský koutek, kde budou moct si vlastnoručně ozdobit vietnamské kloboučky nebo si vymalovat různé obrázky. 

Během návštěvy náměstí bude možnost si prohlédnout výstavu fotek o Vietnamu, kterou věnovalo Ministerstvo kultury, sportu a cestovní ruchu Vietnamu a spolek East South Asia – liasion (Klub Hanoi) bude promítat dokumenty o Vietnamu.

Od 15.00 hod bude probíhat na pódiu kulturní vystoupení, oficiální zahájení bude v 17.00 hod lvím tancem. Program bude sestavený pro všechny věkové kategorie a milovníky různých druhů vietnamské kultury. V programu vystoupí vítězky a finalistky Miss Vietnam České republiky, které předvedou kroje menšin žijících ve Vietnamu, dále se představí vietnamské talenty, nebudou chybět tradiční tance a hudební vystoupení. 
 

Městská část Praha 3
Tel:
Náměstí Jiřího z Poděbrad
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: