Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
března

Giganti doby ledové

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 

Výstava zvířat v životní velikosti z doby ledové.

Začátek:07. 03. 15
Konec:28. 06. 15
Cena:180 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|ostatní, poznání| fauna a flora pro děti|

Přijďte se podívat jak skutečně vypadal Yetti. Prostřednictvím výstavy se s námi vydejte do minulosti staré 10 tisíc let a poznejte tehdejší největší a nejzajímavější obyvatele naší planety. V plné kráse a velikosti se Vám představuje 10 vyhynulých tvorů z doby ledové z různých koutů světa, jejichž modely byly vytvořeny v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky. 

Výstava dává jedinečnou možnost podívat se na zvířata zblízka, uvědomit si jejich ohromující velikost a seznámit se nejenom s jejich pravou podobou, ale i způsobem jejich života. 

Vědci se spojili s umělci a připravili unikátní expozici 17 modelů zvířat z doby ledové v životní velikosti. Všechny modely vynikají reálným zpracováním, jsou zde zastoupeny druhy, které vyhynuly před 10 tisíci lety vlivem klimatických změn ale i ty, které vyhynuly před "pár staletími" rukou člověka. Kromě opravdových gigantů, jakými byl právě mamut, jednorožec elasmotérium nebo pták moa, zaujmou i šavlozubý tygr nebo jeskynní lev požírající mršinu. 

Každý z modelů zvířat je zasazen do scenérie imitující tehdejší životní prostředí daného zvířete. Vstřícným gestem autorů výstavy je i možnost fotografování bez poplatku a omezení. Věříme, že stejně jako tisíce návštěvníků před Vámi budete i vy překvapeni tvory, které už na planetě nepotkáte. 

Otvírací doba:
Pondělí - Pátek:    10:00 - 18:00
Sobota - Neděle:    9:00 - 19:00

Kontakt na rezervace: +420 725 433 481

Vstupné
Dospělí:    180 Kč
Děti:    90 Kč
Studenti, důchodci:    150 Kč
Školy:    80 Kč
Rodinné (2 dospělí a až 3 děti):    450 Kč
Ke každým 15 dětem 1 doprovod zdarma.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: