Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
října

Den architektury 2015 - Praha

Kruh z. s. - Den architektury

zpět na výpis akcí
 

Procházky po ojedinělých místech s architekty a historiky

Začátek:01. 10. 15
Konec:05. 10. 15
Cena:Zdarma
Čas:19:30 - 21:00
Kategorie: poznání|památky

Do českých měst míří již popáté festival Den architektury. Zájemcům o bezprostřední a autentický zážitek s architekturou nabídne více než stovku akcí - procházky, výpravy a cyklojízdy s architekty, unikátní exkurze do jindy nepřístupných interiérů i workshopy pro děti a rodiče o architektuře a městském prostoru. V Praze též proběhne unikátní filmová přehlídka dokumentů o architektuře. Festival zahájí ve čtvrtek 1. října přednáška významné nizozemské architektky Caroline Bos.

Den architektury, který od roku 2011 pořádá občanské sdružení KRUH, propaguje zájem o městské prostředí, jehož součástí je kvalitní zástavba. Je však architektura a veřejný prostor společným zájmem? Stane se kvalita pobytu a prostředí v českých městech prioritou zastupitelů a součástí dlouhodobé strategie rozvoje českých a moravských měst? Jak jsme schopni reagovat na měnící se klimatické, populační, etnické podmínky v našem prostředí? 

„Den architektury přináší inspiraci pro města a jeho obyvatele. Náš festival je příspěvkem k debatě mezi architekty, politiky a veřejností o podobě a potřebách naší společnosti. Prostřednictvím něj se snažíme vzbudit zájem o architekturu v měřítku lidského rozměru a potřeb každodennosti“, říká architektka a zakladatelka Dne architektury k letošnímu tématu – Co bude za 5 let, Marcela Steinbachová.

Festival, který probíhá formou procházek s architekty, proběhne v téměř pěti desítkách českých a moravských měst. Program, který reflektuje řadu aktuálních témat jakými jsou například necitlivé bourání staveb  bruselského stylu a 70.let, revitalizace českých sídlišť, krajinářská architektura, vztah vodních toků a města.

Pražský program najdete zde.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: