Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
února

Podivuhodné cesty Julese Verna - Premiéra - Vyprodáno

Laterna magika

zpět na výpis akcí
 

Nový projekt, který má svůj inspirační zdroj ve slavných románech Julese Verna, především pak v Tajuplném ostrově

Datum:19. 02. 15
Čas:20:00 - 21:30
Kategorie: kultura|divadla

Připomínáme v něm vědecké objevy 19. století a tehdejší zeměpisné, geologické, fyzikální a astronomické poznatky. Děj inscenace je však situován do prvních desetiletí 20. století, do éry pionýrů filmového průmyslu. V jednom z průkopnických ateliérů tohoto ve své době nového a pokrokového média se odehrává natáčení našeho příběhu, do kterého zasáhne i stárnoucí spisovatel. V nové inscenaci Laterny magiky se tak spojuje pohled na několik etap technologického vývoje a stupně vědeckého poznání.

Prostředí je inspirované skutečným filmovým ateliérem, který jako první prototyp postavil na začátku století Thomas Alva Edison. Ožijí v něm fantastické obrazy a odvážní hrdinové z Vernových příběhů, ale jdeme cestou originální estetiky, která nečerpá z dobových ilustrací. Diváci se tedy mohou těšit na zcela nové pojetí světa jejich oblíbených románových postav.

Laterna magika
Tel: 224 901 417
Ostrovní 1
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: