Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
února

Hubička - Bedřich Smetana

Jednota hudebního divadla

zpět na výpis akcí
 

Představení VCHODU v rámci festivalu Opera 2015.

Datum:16. 02. 15
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|hudba

Nebojte se klasiky! Netradičně pojatá inscenace nabídne divákům intimní příběh nového hledání nešťastně ztracené lásky, svázané dobovými zvyklostmi a rituály. Opera Hubička je vnímavou výpovědí o nejintimnějších stránkách lidských vztahů, výpovědí velice tichou, neefektní, a přesto plnou skutečného citu a lidskosti. 

Co Vás čeká v La Fabrice? Rozhodně žádný barvotiskový obrázek českého venkova, ale plnokrevné hudební divadlo! Herec – zpěvák jedná v téměř prázdném symbolickém prostoru. Fyzické divadlo v bezprostřední blízkosti diváků. Jen několik sólistů za doprovodu klavíru.
 
Výzkumné centrum hudebního/operního divadla (VCHOD) je doktorandský grantový projekt specifického výzkumu, realizovaný na Hudební fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Jedná se o ojedinělou operní dílnu svého druhu, v níž pracuje stálý tým složený ze studentů JAMU i profesionálů. Hlavní pozornost je soustředěna na herecké výrazové prostředky interpretů, rozvíjení společné tvůrčí práce a hledání nových možností interpretace operních děl.

Dramaturgická úprava Tomáš Studený, Ema Mikešková, režie Tomáš Studený, Marek Mokoš, scéna Tomáš Pilař, dirigent Ema Mikešková, klavírní spolupráce Richard Pohl, realizace kostýmů Miroslava Matulová, produkce Pavla Hrubšová 

Vendulka: Lucie Kašpárková 
Lukáš: Lukáš Hacek
Paloucký: Aleš Procházka
Martinka: Radka Hudečková 
Tomeš: Roman Hoza
Matouš: Aleš Janiga
Barče: Marta Reichelová  

 

La Fabrika
Tel:
Komunardů 1001/30
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: