Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
dubna

Dny evropského filmu

Eurofilmfest s.r.o.

zpět na výpis akcí
 

Tradiční přehlídka současného evropského filmu.

Začátek:09. 04. 15
Konec:16. 04. 15
Čas:17:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina, ostatní

Filmová přehlídka toho nejlepšího, co v evropské kinematografii za poslední 2 roky vzniklo, představí 41 evropských filmů rozdělených do několika sekcí. Reflektovat aktuální problémy ve společnosti bude sekce K VĚCI, připravená ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR, letos s důrazem na vzdělávání a pomoc rozvojovým oblastem světa. Sekce uvede například italský snímek Moje třída, film ze školního prostředí o vzdělávání imigrantů, který si získal ohlas na festivalu v Benátkách.

Sekce LUX FILM PRIZE, kterou zaštituje Kancelář Evropského parlamentu v ČR, představí finalisty a vítěze ceny Evropského parlamentu. Doku sekce €DOCS premiérově uvede česko-francouzský dokumentární film Concrete Stories věnovaný historii panelových domů a příběhům lidí, kteří v nich žijí. Tradiční sekce MEDIA představí výběr evropských sociálních dramat, jejichž distribuce v ČR byla podpořena právě tímto programem. V letošním roce přinesou Dny evropského filmu i celou řadu distribučních předpremiér. V sekci THE BEST OF tak mají diváci možnost s předstihem vidět dlouho očekáváný film Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě nebo provokativní snímek Pestrobarvec petrklíčový Petera Stricklanda. Kromě zaběhlých sekcí představíme také sekci věnovanou evropským komediím: KOMEDIE.EU, která divákům nabídne například chorvatskou černou komedii Kovbojové nebo svěží debut maďarské režisérky Virág Zomborácz Další život mého otce, příběh muže, jemuž se zjevuje jeho mrtvý otec. 

Program festivalu naleznete zde.

kino Světozor a kino...
Tel: 603 844 811
Praha
Praha
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: