Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
ledna

Commedia Dell′arte – Multilingvismus

VILA Štvanice

zpět na výpis akcí
 

První workshop na téma Commedia dell´arte, výrazné divadelní formy, která se zrodila v renesanční Itálii.

Datum:10. 01. 15
Cena:300 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|divadla

Multilingvismus označuje schopnost herce hrát před publikem, které nerozumí jeho jazyku, a i přesto sdělit příběh a publikum pobavit.

Technika multilingvismu je úzce spojena s hraním s maskou a s improvizací. V průběhu workshopu budeme hrát hry na seznámení a utužení kolektivu, vyzkoušíme si masky Commedie dell´Arte a během jednotlivých improvizací si vysvětlíme základní principy hraní pro cizojazyčné publikum.

V průběhu workshopu se soustředíme zejména na tři elementy: herecká práce s maskou, tvorba postavy a improvizace. Tyto tři elementy tvoří komplexní systém jež je přínosný jak pro divadelní tvorbu tak pro proces formace herce. Práci s maskou předchází přípravná fáze ve formě rozcviček, her a teoretické průpravy.

 

VILA Štvanice
Tel: 721 347 911
Ostrov Štvanice 858
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: