Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
března

Metronomy (UK)

Lucerna Music Bar

zpět na výpis akcí
 

V březnu se Metronomy vydají na turné, přičemž jedna ze zastavek se uskuteční 11.března v pražském Lucerna Music Baru.

Datum:11. 03. 15
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

V tiché ulici ve východním Londýně je jedno staromódní studio. Je to domov analogového zvuku, horkých, zaprášených přístrojů, a zároveň místo, kde se ambice nezávisle myslících umělců mění v klasické nahrávky. Jednoduše řečeno - je to místo, kde se kouzlí..

Toe Rag Studios ve své historii již přivítalo rockové hudebníky, ale tentokrát do něj vstoupil hudebník, který přinese pro tohle studio nový žánr. Moderní, dobrodružný a ambiciózní pop.

Za posledních šest měsíců do Toe Rag Studios přicházel kudrnatý muž, který zde dokončoval své dlouho očekávané čtvrté album. V srdci má lásku k The Zombies, Love a Sly and the Family Stone. Už dříve složil skvělé skladby a vytvořil exkluzivní pop. Jeho hlavními nástroji jsou syntezátory a počítače. Ale v Toe Rag je posune mnohem blíž k nebeské hudbě. .

Joseph Mount, z Totnes v Devonu, je hlavní zpěvák a architekt skupiny Metronomy. Jeho nové album 'Love Letters' je deska, která chce být nadčasová. .

'Love Letters' zkouší dělat nové věci postaru. Nesnaží se být retro, ale ohlíží se po kvalitách minulosti. Dotýká se hvězd dob minulých. 

Pomáhá i to, že Metronomy měli za sebou pár úspěšných a skvělých let. Album 'The English Riviera' z roku 2011 bylo nominováno na cenu Mercury. The English Riviera bylo nazváno albem "vizionářským" (NME), "exotickým" (Mojo) a "stylovým" (The Times); Evening Standard nazval album "zjevením"; i-D označil kapelu za "pionýry". Vyprodali Royal Albert Hall, podnikli velké turné po Evropě a Americe.


Nové album je bezesporu dalším úspěchem skupiny - k typickému soundu Metronomy se přidala vřelost, bohatost a hloubka.Na albu je slyšet i jakýsi nový duch. Skladba 'I'm Aquarius' je inspirována Dianou Ross and The Supremes' a albem z roku 1969 'Let The Sunshine In' plným psychedelické atmosféry a nádherných vokálů. Mount málem tuhle skladbu na desku nezařadil, protože se domníval, že nezní jako Metronomy. Pak si ale uvědomil, že se jeho styl vyvíjí a proměňuje. 

Píše se rok 2014. Je čas přepsat starý příběh. 

V tiché ulici ve východním Londýně je jedno staromódní studio. Je to domov analogového zvuku, horkých, zaprášených přístrojů, a zároveň místo, kde se ambice nezávisle myslících umělců mění v klasické nahrávky. Je to nyní i místo, kde Metronomy vytvořili 'Love Letters', klasické elektropopové album, které posílá svůj vzkaz přímo do vašich srdcí.
 

Lucerna Music Bar
Tel: 224215957
Vodičkova 36
Praha 1, 10000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: