Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
listopadu

Jak se oblékají pohádky

Strahovský klášter

zpět na výpis akcí
 

Unikátní putovní výstava originálů kostýmů českých filmových pohádek. 

Začátek:21. 11. 14
Konec:31. 12. 14
Cena:120 Kč
Čas:09:30 - 17:00
Kategorie: pro děti|Zábava

 Těšit se můžete nejen na samotné originální kostýmy ze slavných českých filmových pohádek, ale i na dekorace, rekvizity, fotografie a záběry z natáčení, které nebyly nikdy zveřejněny. Autorce výstavy Janě Sommerové se podařilo téměř nemožné: shromáždit jedinečnou sbírku kostýmů z nejznámějších českých pohádek. Patří k nim Tři oříšky pro Popelku, Pyšná princezna, Princezna se zlatou hvězdou, Byl jednou jeden král, Obušku z pytle ven, Šíleně smutná princezna, Pekařův císař a císařův Pekař nebo Princ a Večernice a mnohé další. Některé z vystavovaných kostýmů dokonce patří do sbírky kulturního dědictví českého národa v rámci Centrální evidence sbírek Ministerstva kultury ČR. Co by to bylo za lidi kolem pohádek, kdyby sami neznali nějaké kouzlo. A tak čáry, máry, fuk – a můžeme se těšit z nové výstavy pohádkových kostýmů! Opět v prostorách Strahovského kláštera si budeme moci od 21. listopadu do 31. prosince 2014 prohlédnout originály kostýmů našich českých filmových pohádek. Výstava vzniká ve spolupráci se Strahovským klášterem. 

Součástí doprovodného programu výstavy Jak se oblékají pohádky budou:
projekce, atraktivní stylové kulisy ve kterých se děti na chvíli mohou proměnit ve sličného prince či líbeznou princeznu. Opět můžeme prozradit, že to budou nádherné kostýmy a róby – prostě pohádka! Na děti zde navíc čeká sladká vánoční odměna.V zimním refektáři Strahovského kláštera.

Otevírací doba
denně od 9:30 - 11:30 a 12:00 - 17:00 hodin

24. 12. zavřeno
25. 12. zavřeno
26. 12. 10:00 - 11:30 a 12:00 - 17:00 hodin

Strahovský klášter
Tel:
Strahovské nádvoří 1/132
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: