Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
prosince

Asijský filmový festival v Praze - FILMASIA

Axman Production

zpět na výpis akcí
 

Pražská přehlídka dálnovýchodních filmů.

Začátek:01. 12. 14
Konec:07. 12. 14
Čas:18:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Pražská přehlídka dálnovýchodních filmů slaví deset let existence. Během předchozích roků uvedla přes sto padesát titulů, převážně žánrové produkce, z předních asijských kinematografií, kterým se postupně věnovala podrobněji během regionálně zaměřených ročníků. Program jubilejní přehlídky se vydá do všech dříve představených teritorií. Jak se již stalo tradicí, prim na Filmasii hraje Korea, ze které opět představíme některé z největších domácích hitů posledních let, ale současně, nejen prostřednictvím portrétu Parka Chan-wooka, připomeneme, kam se za uplynulou dekádu jihokorejská kinematografie posunula.

Po několika letech opět představíme novou tvorbu z Tchaj-wanu, a to z obou tamních prosperujících kategorií: festivalových produkcí i žánrových filmů pro mladé. Hongkong se v posledních letech prostřednictvím koprodukcí provázal více s Čínou, ale o to výraznější styl si uchovávají ryze lokální snímky.

Z čínské kinematografie představíme dva silné talenty, které ve zcela odlišném stylu pro čínské publikum přetvářejí inspirace západními žánry.

Z Japonska, jehož produkce v posledních letech upadá do stále větší uniformity, uvedeme dvojici snímků od slovutného Takashiho Miikeho, který jako jeden z mála dokáže stojaté vody ještě přivést k varu. Nedávný profesní odchod mistra japonské animace připomeneme projekcí pro děti jeho předposledního snímku Ponjo.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: