Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
listopadu

Romský Bašavel

Cross Club

zpět na výpis akcí
 

Největší romská akce letošního podzimu - Romský Bašavel zve všechny milovníky romské kultury. 

Datum:02. 11. 14
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 23:59
Kategorie: kultura|koncerty

Romský Bašavel začíná v 16 hodin v kavárně Crossu promítáním dokumentu Československé televize z roku 1971 o romských hudebnících s názvem Rom zpívá, hraje, tančí (45 min.). Jde o unikátní dobový snímek, který bude pokračovat debatou s pamětníky a skvělými muzikanty pod vedením naší přední muzikoložky doc. Zuzany Jurkové. Pozvání přijali spisovatel a hudebník Gejza Horváth, autor mnoha zlidovělých romských písní, legenda moravské hudební scény Zdeněk Lazók a vynikající akordeonista Roman Horváth. Všichni tři také samozřejmě zahrají, takže pražáci mají ideální příležitost zažít, jak hrají romové v Brně! Kavárna nabízí nejen kávu, ale také skvělé pohoštění. 

V 17:30 začne program v hlavním sále klubu Cross. Soutěž mladých romských raperů bude řídit známý producent a raper Henry D, který je podepsán mj. pod úspěchem mladé rapové romské formace UGC, jenž se také battlu zúčastní. Všichni budou soutěžit v improvizaci a v prezentaci svých skladeb a tracků. Hlavní cenou pro vítěze je natáčení a produkce singlu v profesionálním studiu. Zájemci se můžou hlásit Henrymu na čísle 737 920 743, diváci jsou samozřejmě vítáni. 

Ve 20:00 začne hlavní večerní program vystoupením mladé rapové trojice United Gipsy Crew a po ní kapela Gypsy Spirit s frontmanem Vojtou Lavičkou pokřtí svojí první desku Drom andro tiro jilo - The way to your heart - Cesta do tvého srdce! Kdo bude křestním kmotrem si kapela zatím nechává jako překvapení. Po slavnostní show kapely Gypsy Spirit bude pokračovat progresivní formace Bitumen Beat, která je složena z bývalých i současných členů kapely Terne Čhave a neromských muzikantů. 

Akci pořádá nezisková organizace R-Mosty ve spolupráci s klubem Cross. Projekt je podpořen z dotačního titulu Magistrátu Hl. m. Prahy "Celoměstské programy podpory aktivit národnostních menšin na území hl. m. Prahy pro rok 2014".

Cross Club
Tel: 736535010
Plynární 23
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: