Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Výstava na pomoc Ukrajině.

Začátek:11. 09. 14
Konec:26. 09. 14
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie

Nový kulturní prostor Radlická 125 (Praha 5) ožije od 11. 9. do 26. 9. 2014 jedinečnou výstavou obrazů Wail of Silence. Šestka talentovaných mladých českých umělců na ní představí své malby, které vás rozhodně nenechají v klidu. „ Radoslav Bigoš, Pavel Holas, Eliška Jakubíčková, Sofie Švejdová a Pavel Vašíček jsou výtvarníci, kteří nejlépe reprezentují to, co jsme si zvykli nazývat nefigurativním uměním, s tím, že na výstavě je tato poloha v mnohých případech až abstraktní a silně expresivní. Každý z nich má svůj osobitý přístup a malířský výraz a je tedy pro návštěvníky více než zajímavé shlédnout tuto ,,konfrontaci,, v rámci jedné výstavní expozice“ říká o výstavě kurátor a zároveň i jeden z vystavujících Michal Ožibko. 

Poslední den výstavy se díla přesunou do Letohrádku Kinských (Kinského zahrada 98, Praha 5), kde se ještě tentýž večer budou dražit. „Aukci pořádáme proto, že chceme podpořit mladé umělce. Koupit si krásný obraz nadějného malíře, a tím ho povzbudit k další práci, totiž už zase patří k dobrému vkusu.  No a dál je naším cílem pomoct lidem na Ukrajině, kde zuří válka. Nový majitel vydraženého uměleckého díla stanoví z kupní ceny částku, která bude připsána na účet charitativní organizace Člověk v tísni, jež nám sbírku na pomoc Ukrajině pomáhá organizovat,“ vysvětluje Roman Sedlák, pořadatel Wail of Silence. 
 

Radlická - kulturní ...
Tel:
Za ženskými domovy 125/5
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: