Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
září

This Will Destroy You (US) + Lymbyc Systym (US)

Rock Café

zpět na výpis akcí
 

Rozhodně si tedy nenechte ujít magický večer, který proběhne 15. 9. 2014 v prostorech klubu Rock Café!

Datum:15. 09. 14
Cena:od 280 Kč
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty

Jsou to již dlouhé čtyři roky co se v Čechách naposledy ukázala americká kapela This Will Destroy You. V polovině září přijedou TWDY znovu. Tentokrát představí českému publiku své nové album s názvem „Another Language“. Samozřejmě nebudou chybět i zásadní skladby jako The Mighty Rio Grande nebo Quiet.

Kapela vznikla v roce 2005, kdy se sešla čtveřice kamarádu, jmenovitě Christopher Royal King, Jeremy Galindo, Raymond Brown a Andrew Miller. Spolu založili TWDY a v průběhu devíti let vydali 4 alba. 

Všechno to začalo, když tehdy 17 letý King zaslal demo nahrávku do Magic Bullet Records a ti po poslechu nezaváhali ani chvilku a za pár týdnu už bylo na světě debutové EP „Young Mountain“. Od tohoto okamžiku začala kapela intenzivně koncertovat a také připravovat další desku. Té se ujal John Congleton, toho času frontman hybernujicích Paper Chase. Společně natočili v roce 2008 album „S/T“ které slavilo úspěch. Jenže nic netrvá věčně a v kapele to začalo skřípat. Tím nezapadajícím ozubeným (nebo obroušeným) kolečkem byl bubeník Andrew Miller. A tak za bicí usedl v roce 2011 kamarád kapely Alex Bhore. S tím kapela nahrála zatím poslední vydanou desku „Tunnel Blanket“. 

Nová deska s názvem „Another Language“ má vyjít ještě tento rok a je celkem pravděpodobné, že bude k dostání už i na pražském koncertu. 

O síle a podmanivosti hudby TWDY svědčí i to, že si je do svého filmu vybral režisér Bennet Miller do svého vynikajícího filmu „Moneyball“. Dvě skladby kapely použil do instruktážních videí pro případ katastrof dokonce samotný Pentagon. 

TWDY na turné doprovází kamarádi Lymbyc Systym, kteří kombinují post-rock s elektronikou. Tento projekt, který tvoří bratři Jared a Michael Bellovi, hrál v Praze poměrně nedávno. V listopadu 2013 zde měli samostatný koncert, který podle reakce návštěvníků stál opravdu za to.



 

Rock Café
Tel: 224933947
Národní 20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: