Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
září

Nickyho rodina - CHVALSKÝ ZÁMEK

Kinobus

zpět na výpis akcí
 

Nový film Mateje Mináče vypráví dosud neznámé osudy "Wintonových dětí"

Datum:01. 09. 14
Cena:Zdarma
Čas:20:30 - 22:05
Kategorie: kultura|kina

Když před pár lety slovenský režisér, scenárista a producent Matej Mináč náhodou v jedné knížce narazil na dva krátké odstavce o panu Nicholasovi Wintonovi, byl fascinován. Spolu s Patrikem Paššem se rozhodli natočit dokumentární film Síla lidskosti o téměř zapomenutém příběhu záchrany 669 českých a slovenských dětí těsně před začátkem II. světové války. Hlavní protagonista, dnes 101letý sir Nicholas Winton, se o svém činu více než půl století nikomu nezmínil, dokonce ani své manželce. Nyní je příběh záchranné akce známý po celém světě.

Režisér Matej Mináč natočil nový celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina. Film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, které se šíří světem, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených "Wintonových dětí"

Chvalský zámek
Praha 20, Chvalský zámek, u autobusové zastávky Chvaly.

Protože za vstupné nezaplatíte vůbec nic, můžete spojit zábavu s účinnou pomocí a při návštěvě Kinobusu podpořit charitativní akci Pomozte dětem!. Sbírková pokladnička bude po celou dobu součástí akce.

Chvalský zámek
Tel: 242413500
Na Chvalské tvrzi 857
Praha 9, 193 21
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: