Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Film bude v Praze promítán POUZE na Nákladovém nádraží Žižkov v kolejišti na nástupišti za zvuku skládaného uhlí.

Datum:19. 08. 14
Cena:99 Kč
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

„Podobnost se skutečnými událostmi či osobami není čistě náhodná.“ Gottland je netradiční pohled na 20. století. Tento povídkový film představuje svérázné osudy, milenecký vztah herečky Lídy Baarové s Josephem Goebbelsem, příběh létajícího spisovatele ve službách STB Eduarda Kirchbergera, baťovskou ideu pásové výroby i tragické rozhodnutí Zdeňka Adamce upálit se na protest proti fungování společenského systému.

Každá z povídek je formálně překvapivá, ať už se jedná o využití rotoskopie v animované povídce Letící kůň režisérky Viery Čákanyové, vytvoření nového „pásového filmu“ v povídce Den má 86 400 vteřin režiséra Lukáše Kokeše nebo například o originální spojení hraného filmu s realitou v povídce Panenství Lídy Baarové režiséra Petra Hátleho. 

Film vznikl na motivy slavného knižního bestselleru Gottland od novináře Mariusze Szczygiela.

Nákladové nádraží Ži...
Tel: 222116203
Jana Želivského
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: