Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
srpna

Unikáty zemských muzeí

Národní muzeum - Nová budova

zpět na výpis akcí
 

Skvosty muzejních sbírek – Věstonická venuše, hlava Kelta a meteority z Opavy-Kylešovic.

Začátek:05. 08. 14
Konec:27. 08. 14
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Tři naše největší a nejstarší muzejní instituce – Národní muzeum, Moravské zemské muzeum a Slezské zemské muzeum oslaví 200 let od založení. Při této příležitosti připravily putovní výstavu, na které představí nejcennější skvosty ze svých sbírek. Věstonická venuše, hlava Kelta ze Mšeckých Žehrovic i vzácné meteority z Opavy-Kylešovic společně navštíví Opavu, Prahu a Brno.

Pro návštěvníky je to jedinečná šance spatřit skvosty, které opouštějí depozitáře jen při zcela mimořádných příležitostech.

Výstava Unikáty zemských muzeí je součástí projektu Strážci paměti: 200 let muzejnictví v České republice. Od července do září postupně navštíví Opavu, Prahu a Brno, tedy sídelní města tří nejstarších muzejních institucí, které postupně do roku 2018 oslaví svá významná jubilea.

Z Opavy, kde jsou exponáty k vidění od 5. do 27. července se unikáty tří zemských muzeí přesunou do Prahy do Nové budovy Národního muzea. Tam si je mohou návštěvníci prohlédnout od 5. do 27. srpna Poslední zastávkou putovní výstavy bude Moravské zemské muzeum v Brně, které bude výstavu hostit od 5. do 30. září.

Národní muzeum - Nov...
Tel: 224 497 111
Vinohradská 1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: