Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
července

Pocta Michelangelovi (1475–1564)

Národní Galerie - Schwarzenberský Palác

zpět na výpis akcí
 

V letošním roce si připomínáme 450 let od úmrtí jednoho z nejvýznamnějších světových umělců – Michelangela Buonarrotiho.

Začátek:15. 07. 14
Konec:19. 10. 14
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Italský sochař, malíř, architekt a básník vytvořil dílo, které patří k vrcholům renesančního umění. Jeho originalita a hluboký psychologický obsah  otevřely cestu manýrismu a modernímu pojetí umění.

K mistrovu odkazu se však hlásí nové a nové generace umělců, které stále znovu uchvacuje dokonalostí svého sochařského umu, bravurou a energií svých kreseb, lehkostí svého koloritu i prostou monumentalitou své architektury.

Z jeho bohatého odkazu čerpali renesanční i barokní umělci, hold mu však skládá i umění 19. století a mnozí moderní umělci. Komorní výstava připomíná tvorbu italského mistra zprostředkovanou grafickými listy jeho současníků i následovníků.

Komorní výstava ve Schwarzenberském paláci na Hradčanech připomíná tvorbu italského umělce zprostředkovanou grafickými listy jeho současníků i rytců pozdějších generací. Kromě světově známých děl, jakými jsou např. Medicejská kaple z baziliky San Lorenzo ve Florencii - zobrazená na rytinách proslulého nizozemského rytce Cornelise Corta, nebo pohledy na chrám sv. Petra či motivy ze Sixtinské kaple ad. jsou představeny také grafické listy zobrazující umělcovu intimnější tvorbu.

​Otevírací doba:
Denně mimo pondělí 10:00-18:00 

Národní Galerie - Sc...
Tel: 233 081 713
Hradčanské náměstí 2
Praha 1, 11800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: