Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
srpna

Poklady staré Číny

Pražský hrad

zpět na výpis akcí
 

Výstava starého čínského umění v Císařské konírně Pražského hradu.

Začátek:08. 08. 14
Konec:09. 11. 14
Cena:120 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Výstava Poklady staré Číny představuje na devadesát předmětů zapůjčených z význačných muzeí v ČLR, které zachycují období pěti tisíce let čínských dějin od neolitu až po poslední vládnoucí dynastii. Výstava je rozdělena do tří celků. První představuje počátky čínské civilizace a vznik prvních států. Návštěvník bude mít možnost vidět archeologické nálezy z hrobek aristokracie z doby prvního tisíciletí př.n.l. Druhá část je věnována kulturnímu rozmachu v době mezi přelomem letopočtu a desátým stoletím n.l. Zde budou vystaveny i dvě figury vojáků ze slavné „hliněné armády“ Prvního císaře dynastie Čchin. Poslední část předkládá vrcholné umělecké a řemeslné výrobky z období přibližně pěti set let vlády posledních dvou dynastií, a to například buddhistické umění, oděvy a zejména nádherný porcelán.

Tato výstava opět po dlouhé době představuje českému divákovi souhrnný pohled na čínské umění a řemeslo od počátků čínské civilizace až po vládu poslední dynastie.

Pražský hrad
Tel: 224 372 201
Pražský hrad
Praha 1, 119 08
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: