Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
listopadu

Národní potravinová sbírka

Potraviny pomáhají

zpět na výpis akcí
 

Darujte potraviny nebo se zapojte jako dobrovolník. 

Datum:22. 11. 14
Čas:07:00 - 22:00
Kategorie: lifestyle|

Pomozte i vy v Národní potravinové sbírce. Vybrané potraviny poputují konkrétním lidem přímo ve Vašem kraji. Vybrané potraviny poputují přednostně do charitativních organizací poskytujících pomoc zejména seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám a dětem z dětských domovů.

Cesta potravin vede z Vašeho nákupního košíku k dobrovolníkům, které najdete přímo v obchodech za pokladnami. Ti od Vás převezmou potraviny, které se rozhodnete darovat, shromáždí je a večer jsou darované potraviny převezeny jedním z partnerů (letos se opět jedná o kurýrní společnost DHL) do potravinových skladů České federace potravinových bank. Odtud již potraviny putují k jednotlivým charitativním organizacím a přes ně k potřebným.

SEZNAM NEJVHODNĚJŠÍCH POTRAVIN
Konzervy všeho druhu (paštiky, rybí konzervy, masové konzervy, hotová jídla apod.),
Polévky všeho druhu (sáčkové, čínské, do hrnečku apod.),
Trvanlivé uzeniny,
Cukr,
Luštěniny,
Těstoviny,
Rýže,
Olej,
Sirupy,
Džemy,
Kompoty,
Čaje,
Mouka,
Krupička,
Piškoty,
Cereálie,
Cukrovinky pro děti,
Nápoje v obalech tetrapak (mléko, džusy apod.). 

Více informací je k dispozici na www.potravinypomahaji.cz, kde v nejbližší době přibude seznam zapojených obchodů, kde bude možné darovat.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: