Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
června

Komentovaná prohlídka Emauzského kláštera v rámci En...

Emauzský klášter

zpět na výpis akcí
 

Prohlédněte si křížovou chodbu, klášterní kostel, Císařskou kapli, barokní reflektář a rajský dvůr. 

Datum:28. 06. 14
Cena:50 Kč
Čas:11:00 - 13:00
Kategorie: poznání|památky

V rámci letního festivalu o veřejném prostoru EnviroCity vás zveme na komentovanou prohlídku Emauzského kláštera, neboli kláštera benediktinů u chrámu Panny Marie a Sv. Jeronýma v Emauzích. Klášter byl založen roku 1347 českým králem a římským císařem Karlem IV. pro řád slovanských benediktinů a byl součástí Karlova urbanistického plánu výstavby Nového Města pražského. V únoru 1945 zasáhl klášter nálet anglo-amerických letadel a bomby vážně poškodily chrám a klenby konventu. V letech 1953–1954 došlo podle projektu B. Hacara k obnovení kleneb a v letech 1965–1968 proběhla podle projektu F. M. Černého rekonstrukce chrámu v modernistickém duchu. 

Kapacita je omezena, rezervace do 16. 6. na michaela.kernova@empyreum.com. Vstupné do kláštera je 50 Kč / osobu. Prohlídku povede paní Klára Simandlová z Emauzského opatství. Sraz v 10:45 u pavilonu LOOP v areálu IPR Praha.

Emauzský klášter
Tel:
Vyšehradská 49/320
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: