Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
června

Landscape festival 2014

Nákladové nádraží Žižkov

zpět na výpis akcí
 

Galerie Jaroslava Fragnera představí na NNŽ Landscape festival.

Začátek:17. 06. 14
Konec:10. 09. 14
Čas:18:00 - 23:59
Kategorie: kultura|design, galerie, ostatní, vizuální umění poznání| po praze,

Festival proběhne v letních měsících roku 2014 jako tematicky přidružená akce ke krajinářské výstavě v Galerii Jaroslava Fragnera. Hlavní myšlenkou je nejen oživení městské čtvrti Žižkova, odborné informování veřejnosti či rozvoje městského prostoru, ale také otevření problematiky budoucího osudu nákladového nádraží v nadcházejících letech.

Zaměření festivalu je koncipováno zejména jako akce zabývající se industriální architekturou, krajinářskou architekturou a rekonverzí postindustriálních objektů formou ukázky dobře zvládnutých referenčních projektů. Formou výstavy zde budou představeny kvalitní referenční objekty z České republiky i zahraničí, ke slovu se dostanou i projekty zabývající se konkrétně problematikou nákladového nádraží Žižkov, vč. projektů studentských.

Součástí festivalu bude nejen představení výše jmenovaných prací formou výstavy, ale budou zde probíhat odborné tematické přednášky, diskuze a workshopy, kterých se může účastnit jak laická, tak odborná veřejnost, a dojde tak k živému dialogu. Bude zde vytvořen prostor pro setkávání lidí, čímž dojde k podpoře přirozené kooperace lidí, institucí a dalších organizací zabývajícími se podobnými aktivitami. V rámci doprovodného programu zde bude otevřena sezónní letní kavárna s občerstvením, bude zde vystavěno pódium pro konání koncertů, divadel či různých performance.

Celý prostor nákladového nádraží bude vybaven mobiliářem pro odpočinek návštěvníků. Prostor bude dotvořen sezónními výsadbami rostlin, které budou fungovat jako tzv. instantní zeleň - jednoleté rostliny zde vytvoří žádoucí vizuální efekt po dobu konání festivalu a poté dojde k jejich přirozenému úhynu. Všechny výsadby budou realizovány v různých typech nádob či kontejnerů tak, aby byl v maximální možné míře využit stávající odpadní materiál z přilehlých objektů, čímž dojde k navázání na problematiku spojenou s tématy urban gardening či guerrilla gardening.

Nákladové nádraží Ži...
Tel: 222116203
Jana Želivského
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: