Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
května

Wintonovy vlaky

Sovovy mlýny

zpět na výpis akcí
 

Znovuzrození projektu u příležitosti 105. narozenin NICHOLASE WINTONA.

Začátek:19. 05. 14
Konec:30. 06. 14
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie

Aktualizovaná výstava Jaroslava Brabce Wintonovy vlaky bude instalována na Kampě mezi Werichovou vilou a Sovovými mlýny, přístupná zdarma, 24 hodin denně.

KDY: 19. 5. - 19. 6. 2014 
KDE: U Sovových mlýnů, Kampa, Praha 1

Výstava se koná pod záštitou Ministra obrany České republiky Martin Stropnického a 1. náměstka primátora HMP Jiřího Vávry.

Výstava po letech mapuje emocionálně i fakticky mimořádnou cestu Wintonova vlaku. Expozice je určena nejširší veřejnosti a je instalována v exteriéru na 28 mobilních panelech, které jsou v nočních hodinách osvětlené. Obrazové dokumenty a fotografie provázejí vysvětlující texty. Na dobových fotografiích jsou zachyceny tváře dětí, jejich cestovní pasy a víza, záběry Nicholase Wintona s dětmi při odjezdech vlaků v roce 1939, dokumenty o koncentračních táborech (např. Osvětim-Březinka) a o neúnosných podmínkách, ve kterých tam děti přežívaly. 

Sovovy mlýny
Tel:
U Sovových mlýnů 2
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: