Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
února

Aspoň na víkend se staň boháčem!

Národní muzeum - Nová budova

zpět na výpis akcí
 

Bohatý celodenní program pro rodiny s dětmi k výstavě Peníze

Datum:08. 02. 14
Cena:od 75 Kč
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: poznání|muzea, workshopy pro děti| S tatínkem,

V sobotu 8. února 2014 od 10:00 do 17:00 se uskuteční další akce pro rodiny s dětmi z cyklu Aspoň na víkend…, tentokrát zprostředkuje nejen malým návštěvníkům výstavu  Peníze v Nové budově Národního muzea.

Pro děti a jejich doprovod je připraven bohatý celodenní program. Společně se přeneseme do světa peněz, v němž se ale také odehrává detektivní příběh o velké muzejní loupeži.

Vstupné na akci je v rámci běžné vstupenky na výstavu.

Oživená výstava

Výstava Peníze doslova oživne, jelikož se v ní budou pohybovat čtyři postavy v roli obchodníka, zloděje, sběratele a detektiva. Ti návštěvníky seznámí s důležitými tématy představenými na výstavě. Pokud je budou děti pozorně poslouchat, nebude pro ně problém zodpovědět záludné otázky, které obdrží vytištěné na papíru při vstupu do muzea. Lísteček se správnými odpověďmi pak mohou vhodit do slosovací nádoby, ze které budou každou celou hodinu vylosováni tři výherci, kteří obdrží odměnu v podobě komiksu Bankovka a mince.

Děti pomohou i nepozornému numismatikovi. Ten omylem pomíchal různé staré československé mince. Děti však tento zmatek napraví. Pokusí se mince správně roztřídit a především popsat tak, aby se něco podobného nemohlo znovu stát.

Detektivní škola

V malé detektivní škole dětem pomůže zkušený detektiv sejmout správně otisky, které zanechal pachatel na skleněných nádobách. Vysvětlí jim, co je daktyloskopie, trasologie nebo mechanoskopie. Děti procvičí i svoji paměť, když budou muset sestavit portrét podezřelého.

Šperkařská dílna Terezy Brabcové

Na výstavě Peníze nejsou k vidění jen mince a bankovky, ale i krásné šperky a drahé kameny. Děti se na výstavě inspirují, a pak si pod vedením Terezy Brabcové z Piaf design vyrobí vlastní šperk. Prvních 400 zručných šperkařů si bude moc vybrat, zdali si zhotoví náušnice, přívěšek na mobil nebo brož.

Program:

10:00 – 17:00 oživená výstava
10:00 – 17:00 šperkařská dílna
10:00 – 17:00 detektivní škola
15:00 komentovaná prohlídka výstavy Peníze s autorem výstavy Vojtěchem Poláčkem

Národní muzeum - Nov...
Tel: 224 497 111
Vinohradská 1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: