Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
listopadu

Festival Nová generace 2013

Studio Alta

zpět na výpis akcí
 

Současný tanec, fyzické divadlo i pantomima očima mladých tvůrců.

Začátek:22. 11. 13
Konec:24. 11. 13
Čas:19:30 - 22:30
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

Současný tanec, fyzické divadlo i pantomima očima mladých tvůrců - to je festival Nová generace, který startuje příští pátek ve Studiu ALTA. Druhý ročník festivalu tanečních vysokých škol se uskuteční předposlední listopadový víkend - od 22. do 24. listopadu. Festival po tři dny naplní ALTU mladistvou energií, nabídne komponované tanečně-pohybové večery, promítání tanečních filmů, workshop s Peterem Šavelem i otevřené diskuze po představení. 

PROGRAM:

22.11.

DAS WOHLTEMPERIERTE KLAVIER, studenti VŠMU

Inspirací choreografie je přesnost partitury Preludium a Fuga C Minor, ve které se zrcadlí genialita tvorby J.S. Bacha.

BLÍZKÁ VZDÁLENOST (CLOSER DISTANCE), 10min

“Něco co je daleko, si může být velice blízko a naopak.”

CHIMÉRA, 10min

“Přelud číhající v hlubině fantaskna.”

VZDÁLENI PRACHU, 25min

Nebýt začátku, nemáme konce. Nepoznat radosti, neznáme smutku. Nepocítit lásky, neporozumíme bolesti. Umět naslouchat, porozumět, pochopit, přijmout, poradit a podřídit se, je požadavek náročný. Jeho vyslovení vzejde z úst tak snadno jako lidská lež, ale umět jím projít se vztyčenou hlavou a myslí otevřenou, je hodno lidské poklony. Lidské? Jak často se lidé jeden k druhému sklání? Nejsou zvířata sama k sobě pokornější? Toť otázka nelidská. Cítím se jako zvíře, podupávající kopyty do měkké hlíny a očima pozorující okolní svět. Doprovázena neklidným dechem otáčím hlavou ze strany na stranu a nozdrami nasávám pestrobarevnou vůni světa. Hříva je mojí korunou a já se cítím jako královna. Tak krásně mi bylo, dokud nepřišel a nepřinutil mě nésti hlavu vzhůru, dýchat v rytmu jeho srdce a naslouchat jeho hlasu. Mám vzdorovat? Prát se? Býti nezkrotná? V mé mysli mi po čase naslouchání vyvstane otázka: „ Není to vlastně štěstí, stát druhému po boku?“

MIME MARMELADE (SK): CHLIEB NÁŠ KAŽDODENNÝ/ OUR DAILY BREAD (PREMIERA), 25min

Pantomimická groteska. Autorský příběh o dvou sestrách reflektující problematiku dnešního farmářství. Dvě hospodářky se starají o farmu, která se dědí z generace na generaci, ale ocitla se v době, kdy je na trhu upřednostňována kvantita před kvalitou. Nastává boj o přežití farmy, ale ještě více o vztah mezi sestrami, neboť komerční vlivy narušují jejich společně vybudované hodnoty.

23.11.

JAZZIN'UPP, 55min, Academy of Music and Dance in Savonia University of Applied Sciences in Kuopio

Choreografie přináší zpět zlaté časy big bandů a prezentuje šest osobitých a talentovaných tanečníků z Finské hudební a taneční Akademie. Je inspirována snahou přivézt jazz zpátky na jeviště. Uvidíme sóla, duety a tria v různých atmosférách. Očekávejme velký příval energie! Premiéra 2012

24.11.

MOMENTUM, 10min

Emoce je silná. Její původ začíná v mysli, prochází celým tělem, až se dostane ven našimi gesty a našim projevem. I když výzkum dokazuje, že mezi ženami a muži neexistuje žádný rozdíl, vždy je tu pocit, že u žen je to o něco viditelnější...

GRAVITACE TICHA, 5-7min

Work in progress - Ivanka Hannichová v ukázce z připravované práce pro sólistku a mužskou company.

Ticho. To je ticho, které padá z nebe.

BOI,20min

Tělo se stalo středobodem zájmu tohoto století. Nahé tělo, krásné tělo, změřené tělo .... Malá prsa, velké břicho, tlustá stehna, anorexie, bulimie - a co muži?

TEŠLON A FRKL

pohybová setkání třetího druhu

Fyzické divadlo o životě dvou bytostí z prostoru s jinými zákony. Soužití dvou postav, jejich rutinní dny a vzájemné učení se, zprostředkováno fyzickými obrazy, akrobacií i emoční interakcí.

Krom ustálených poloh se herci navzájem překvapují také fyzickou improvizací. Navzájem si narušují své zacyklené zvyky, obohacují se mezi sebou o své fyzické dovednosti, jako dva bratři, kteří se nikdy neviděli.

Studio Alta
Tel: 739615148
U Výstaviště 21
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: