Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
listopadu

Svatomartinské slavnosti a pečená husa

Trhy na Jiřáku

zpět na výpis akcí
 

Více než 20 moravských a českých vinařů + pečená husa na Jiřáku!

Datum:11. 11. 13
Cena:Zdarma
Čas:11:11 - 20:00
Kategorie: gastro|farmářské trhy, občerstvení

Svatý Martin bez vína a husy? Nelze si představit! Svatomartinská vína se stala za devět let novodobé existence doslova celonárodním fenoménem.

I když ročníkem 2011 pominula fascinace velkým počtem jedniček, obliba a spotřeba těchto vín z roku na rok neustále roste, což samozřejmě těší i jejich producenty. Konec konců tento fakt nepotvrzuje jenom dosažení dvoumilionové hranice prodaných lahví Svatomartinských vín v loňském roce, ale také obliba jejich kombinace se svatomartinskou husou na každoročně se opakujících Svatomartinských slavnostech na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Letos slavnost připadne na pondělí, tedy 11. 11. 2013. V 11:11 to slavnostně vypukne, jak je tradicí.

Letošní Svatomartinské víno i výběr vín ze svých sklepů nám na Jiřáku představí osobně víc než 20 moravských a českých vinařů!

Doprovodná gastronomie

Kromě Svatomartinských vín se návštěvníci „Jiřáku“ mohou těšit na zajímavou doprovodnou gastronomii – tradiční pečenou husu s knedlíkem a zelím, dále pak mnohé chuťovky k vínu (rozmanité sýry, suché salámy, slanina, kvalitní klobásy, pečené brambory, brynzové halušky, nakládané delikatesy, slané palačinky, slovácké koláčky, aj.).

Slavnost doplní živá hudba (od 14-20:00). Tradičně zahajuje cimbálovka, letos je to (jako na jaře u slavnosti Růžový Máj) Cimbálová muzika Galán, dále pak hudební objev Colours of Ostrava 2012 Marow a konečně naše oblíbená ukrajinská, téměř mystická formace, která si říká Atmasféra a do Čech jede vlastně jen kvůli nám :)

Vnímáme již jako tradici, že mladému vínu požehná místní farář Ing. Zdeněk Wasserbauer, Th.D. z blízkého kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad a nebude tomu jinak ani tento rok.

 

Trhy na Jiřáku
Tel: 774 003 640
náměstí Jiřího z Poděbrad
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: