Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
listopadu

Otto Wichterle – vědec a vynálezce

Akademie věd České republiky

zpět na výpis akcí
 

Výstava

Začátek:03. 11. 13
Konec:10. 11. 13
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: kultura|galerie, poznání| ostatní

Jen málokterý český vědec se těší takovému uznání a popularitě, doma i v zahraničí, jako právě prof. Otto Wichterle, který je znám především díky svému vynálezu kontaktních čoček. Jeho neobyčejný příběh a neuvěřitelný přínos vědě je velkou inspirací a je stálým předmětem zaslouženého obdivu.

V letošním roce si připomínáme 50. výročí jeho vynálezu měkkých hydrofilních kontaktních čoček a zároveň jubileum nedožitých stých narozenin pana profesora. Česká centra tedy využila těchto dvou významných výročí a rozhodla se uspořádat spolu s Ústavem makromolekulární chemie Akademie věd ČR výstavu věnovanou právě Otto Wichterlemu, jeho životu, životnímu dílu a jeho významu nejen pro svět vědy, ale i každodenní praktický život.

Galerie Vaňkovka Brno
Tel: 221403111
Ve Vaňkovce 1
Brno
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: