Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
října

Crossart aneb Ostravské filmové noci v Praze

NoD - Experimentální prostor

zpět na výpis akcí
 

Ostravská filmová noc poprvé za hranicemi rodného města.

Datum:19. 10. 13
Cena:80 Kč
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: kultura|divadla, kina, hudba

Co jsou to Ostravské filmové noci? Studentský projekt, který si klade za cíl obohatit kulturní dění v našem městě a nabídnout divákovi dosud neviděnou kombinaci filmového promítání a hudební show. Každá z filmových nocí má své vlastní unikátní téma, účinkující i atmosféru. Ostravská mládež má tak konečně příležitost navštěvovat akce, na kterých se kultura jedinečně snoubí se zábavou. V říjnu se tento projekt poprvé představí mimo své rodné město a to v rámci Ostravských dnů v Praze. Autory projektu jsou středoškoláci Jan Dvořák a Filip Košťálek. Pořadatelem jsou Ostravské filmové noci a spolupořadatelem je občanské sdružení Move The Youth.

PROGRAM

Ostravská scéna

20:00 Pestré vrstvy

Záznam představení Divadla Petra Bezruče. Adaptace kultovního románu z hornické Ostravy. „Sto metrů pod zem schoval pánbůh robotu a aji tam ju našli…“

21:45 Přehlídka animovaných filmů Střední umělecké školy Ostrava

Přijďte ochutnat něco z tvorby ostravských nadějí české animace.

22:30 Kouř

Slavný film Tomáše Vorla odehrávajících se v kulisách ostravských železáren. Podtitul muzikál totalitního věku mluví za vše. Kdo by neznal DJe Arnoštka a jeho „Je to faaajn!“.

Scéna ART

18:00 Perfect Sense

Even McGregor a Eva Green v působivém zamyšlení nad lidskou hloubkou i povrchností.

21:00 Retro Jokers /koncert/

Ostravská parta razící starý poctivý rock'n'roll se vydává do Prahy představit své debutové album Lonely Runner's Soul. Bude to nářez.

22:30 Trainspotting

Jaký jiný film by si zasloužil přídomek kultovní? Britský klenot Danny Boyle v největší formě. Skotské Glasgow jak ho neznáte.

00:30 Control

Joy Division změnili svět. A to navzdory tomu, že hráli jen pouhé čtyři roky. Zpěvák Ian Curtis byl bezesporu hlavní postavou tohoto anglického uskupení. Netradiční životopis této legendy alternativní hudby.

Koncertní scéna

22:00 Mat Vašíček

Kytara, housle, romantický hlas a zádumčivé texty.

23:00 Wild Tides

Surf pop z Letné. Budoucnost českého rocku. Party jak má být.

NoD - Experimentální...
Tel: 111111111
Dlouhá 33
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: