Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
září

Noc vědců

VŠCHT

zpět na výpis akcí
 

Zábavná a poučná setkání vědců a studentů s veřejností.

Datum:27. 09. 13
Čas:17:00 - 23:59
Kategorie: poznání|VŠ+VOŠ, veletrhy, ostatní

Ve všech velkých evropských městech, na významných univerzitách a výzkumných pracovištích se 27. září 2013 mezi 17. a 22. hodinou uskuteční Noc vědců 2013.

K akci se tradičně připojí VŠCHT Praha, která uspořádá v prostorách školy v Praze 6 Dejvicích (Technická 3, budova B) zábavné a poučné setkání našich vědců a studentů s veřejností.

Noc vědců bude v Praze probíhat i ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby a ve Štefánikově hvězdárně

Mezi hlavní témata letošní přehlídky bude patřit využití nových zdrojů energie, ukázky materiálů budoucnosti společnosti DuPont (Kevlar, Nomex a další) a diskuze o (ne)bezpečných a chutných potravinách.

Na své si přijdou i Ti nejmladší; nebudou chybět ani zábavné pokusy, zmrzlina připravená pomocí kapalného dusíku a možná dorazí i policejní rada Vacátko! 

Hlavním cílem akce je poskytnout veřejnosti zábavnou formou informace o životě vědeckých týmů, o současné vědě a výzkumu a jejím využití v každodenním životě, o nejnovějších výsledcích a současných trendech v rozmanitých oblastech chemie. 

Na akci jsou zváni všichni bez rozdílu věku! 

Kompletní program akcí v Praze najdete zde

VŠCHT
Tel:
Technická 3
Praha 6, 166 28
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: